- 09 -
-
A finom laskagomba ízvilága a vasárnapi menüben
Kucsora Zsófia: E hétre a kora ősz jegyében állítottam Nektek össze az ételeket. Melyek közül a leves, az saját termelésű laskagombámból készült. A laskagomba jótékony hatású a szervezetre. Könnyebben emészthető, mint a csiperke. Zsír- és szénhidráttartalma kevés, ezért a többi ehető gombához hasonlóan kalóriaszegény.[…]
-
Vidék Veled Fesztivál Sipos Gazdával
Nagy örömmel osztom meg Veletek a hírt, hogy október 12-én nagyszabású rendezvényt szervezünk a vidéki élet népszerűsítésének jegyében. A Vidék Veled Fesztivál oldalán egyre több információt, programot megtaláltok, most külön kiemelném a Nagy Vidéki Pikniket, ahol sokféle Sipos Gazda terméket is kóstolhattok majd varázslatos őszi hangulatban!
Tartsatok velünk a VIDÉK VELED Fesztiválon![…] -
A jó makói hagyma idei helyzetelemzése
Makói hagymáról a Makói Hagymafesztiválon.
Gazdatársak mellett, a jó makói hagymáról én is megemlékezek e kis videóban! Köszönöm a Makói Televízió felvételét[…] -
Egészséges sajtok ízvilága a vasárnapi menüben
Szeptember hónappal beléptünk az ősz világába. Megkezdődött az iskolai tanítás és azt vettük észre, hogy ismét eltelt egy hónap. A Kertem Kamrájában levő főzések is javában zajlanak. A képzeletbeli aranyfakanalat Lívia a mai napon átadta Kucsora Zsófia masszőr és lelkes gazdász munkát végző kedves ismerősömnek.
Zsófia gyorsan elkészíthető, ízletes és egészséges ételekkel készült a számunkra[…] -
Növényvédelmi előrejelzés hatékony védekezéssel 2019. 35 – 36. hét
Szeretném megosztani Veletek, hogy néhány kései szilva, őszi barack és persze az almatermésűek a fákon vannak. A váratlan meleg és a pára felerősítette a gombák terjedését. A monília és a még mindig rajzó gyümölcsmolyok miatt még a permetezésük is szóba jöhet. Ebben az esetben csakis az élelmezés-egészségügyi várakozási idők (é.v.i.) alapján dönthetünk. A Bacillus thuringiensis hatóanyagú rovarölő után csak két napot kell várni a szüretig[…]
-
Ágyi poloskáról az ATV-ben…
A lappangó rovarral bármikor találkozhatunk a lakásunkban…
Megtisztelő beszélgetésben volt részem, hiszen az ATV Híradójának stábja megkeresett, hogy az ágyi poloskáról nyilatkozzak számunkra. Az ágyi poloska alattomosan terjedő kártevő, különösen azért is, mert ahol emberi tevékenység, különösen a pihenés történik, ott megtalálja a rovar az életfeltételeit. Egyre komolyabb gond, úgy érzem szükséges és kell is róla minél több ismeretet megismerni[…] -
Rovarok támadásban 2019. 33 – 34. hét
Kérlek, tudjatok róla, és megfigyelhető, hogy az idei nyár párás és forró időjárásának a hatására felszaporodtak az atkák.
Sokan kérdezik Tőlem, hogyan ismerjük meg az atkákat? Szabad szemmel csak a takácsatkákat ismerjük fel. Aprók, szövedékük alatt még éppen, hogy láthatóak. Szinte az összes gyümölcsfán, zöldségen és dísznövényen károsítanak. A szívogatásuk után kifakulnak, lehullanak a levelek és a gyümölcsök[…] -
Pikáns csirkés penne a legényfogó leves után a vasárnapi menüben
A forró nyári napok, igazi nyári érzést varázsolnak számunkra. Ismét eltelt egy hónap, eltel augusztus és szép lassan átlépünk a székely naptár szerint a Földanya havába. A nyári friss és egészséges ízek világát Dr. Sáringer Lívia készítette el számunkra.
A képzeletbeli aranyfakanalat Lívia, most átadja, egy kedves Barátunknak! Hogy kinek legyen meglepetés…
Búcsúzóul – hogy a szeretett Férfinak is kedvezzen egy kicsit – csirkehúsos főételeket és egy nagyon könnyű és egészséges desszertet készített Nektek[…] -
Méhészetünk jelene és jövőbeli kilátásai Sipos Gazdával 1-2-3
Tisztelettel szeretném figyelmetekbe ajánlani a méhek és a méhészet jelenéről szóló 3 részes filmsorozatot!
Hiszem a jó minőségű és mennyiségű termés elengedhetetlen feltétele, hogy a növények virágja megtermékenyüljön. A megtermékenyítéshez a méhek beporzó munkája szükséges…
A legújabb megfigyelések szerint, az emberiség élelmiszer-termelésének mintegy harmada függ a rovarok beporzó tevékenységétől, nagyrészt a méhekétől[…] -
Egészséges nyári ízek varázsa a vasárnapi menüben
Dr. Sáringer Lívia: Bízom benne, hogy e heti menüajánlatom is kellőképpen felhívja a figyelmet a vegyszermaradék mentes zöldségek fontosságára, rendszeres fogyasztásuk hasznosságára! Remélem, hogy a receptek egyszerű és gyors kivitelezése folytán kedvet kaptok az elkészítésükre, megkóstolásukra is!
Természetesen még mindig glutén-, tej- illetve laktózmentesen…
- 08 -