- 09 -
-
Vidék Veled Fesztivál Sipos Gazdával
Nagy örömmel osztom meg Veletek a hírt, hogy október 12-én nagyszabású rendezvényt szervezünk a vidéki élet népszerűsítésének jegyében. A Vidék Veled Fesztivál oldalán egyre több információt, programot megtaláltok, most külön kiemelném a Nagy Vidéki Pikniket, ahol sokféle Sipos Gazda terméket is kóstolhattok majd varázslatos őszi hangulatban!
Tartsatok velünk a VIDÉK VELED Fesztiválon![…] -
A jó makói hagyma idei helyzetelemzése
Makói hagymáról a Makói Hagymafesztiválon.
Gazdatársak mellett, a jó makói hagymáról én is megemlékezek e kis videóban! Köszönöm a Makói Televízió felvételét[…] -
Egészséges sajtok ízvilága a vasárnapi menüben
Szeptember hónappal beléptünk az ősz világába. Megkezdődött az iskolai tanítás és azt vettük észre, hogy ismét eltelt egy hónap. A Kertem Kamrájában levő főzések is javában zajlanak. A képzeletbeli aranyfakanalat Lívia a mai napon átadta Kucsora Zsófia masszőr és lelkes gazdász munkát végző kedves ismerősömnek.
Zsófia gyorsan elkészíthető, ízletes és egészséges ételekkel készült a számunkra[…] -
Növényvédelmi előrejelzés hatékony védekezéssel 2019. 35 – 36. hét
Szeretném megosztani Veletek, hogy néhány kései szilva, őszi barack és persze az almatermésűek a fákon vannak. A váratlan meleg és a pára felerősítette a gombák terjedését. A monília és a még mindig rajzó gyümölcsmolyok miatt még a permetezésük is szóba jöhet. Ebben az esetben csakis az élelmezés-egészségügyi várakozási idők (é.v.i.) alapján dönthetünk. A Bacillus thuringiensis hatóanyagú rovarölő után csak két napot kell várni a szüretig[…]
-
Ágyi poloskáról az ATV-ben…
A lappangó rovarral bármikor találkozhatunk a lakásunkban…
Megtisztelő beszélgetésben volt részem, hiszen az ATV Híradójának stábja megkeresett, hogy az ágyi poloskáról nyilatkozzak számunkra. Az ágyi poloska alattomosan terjedő kártevő, különösen azért is, mert ahol emberi tevékenység, különösen a pihenés történik, ott megtalálja a rovar az életfeltételeit. Egyre komolyabb gond, úgy érzem szükséges és kell is róla minél több ismeretet megismerni[…] -
Rovarok támadásban 2019. 33 – 34. hét
Kérlek, tudjatok róla, és megfigyelhető, hogy az idei nyár párás és forró időjárásának a hatására felszaporodtak az atkák.
Sokan kérdezik Tőlem, hogyan ismerjük meg az atkákat? Szabad szemmel csak a takácsatkákat ismerjük fel. Aprók, szövedékük alatt még éppen, hogy láthatóak. Szinte az összes gyümölcsfán, zöldségen és dísznövényen károsítanak. A szívogatásuk után kifakulnak, lehullanak a levelek és a gyümölcsök[…] -
Pikáns csirkés penne a legényfogó leves után a vasárnapi menüben
A forró nyári napok, igazi nyári érzést varázsolnak számunkra. Ismét eltelt egy hónap, eltel augusztus és szép lassan átlépünk a székely naptár szerint a Földanya havába. A nyári friss és egészséges ízek világát Dr. Sáringer Lívia készítette el számunkra.
A képzeletbeli aranyfakanalat Lívia, most átadja, egy kedves Barátunknak! Hogy kinek legyen meglepetés…
Búcsúzóul – hogy a szeretett Férfinak is kedvezzen egy kicsit – csirkehúsos főételeket és egy nagyon könnyű és egészséges desszertet készített Nektek[…] -
Méhészetünk jelene és jövőbeli kilátásai Sipos Gazdával 1-2-3
Tisztelettel szeretném figyelmetekbe ajánlani a méhek és a méhészet jelenéről szóló 3 részes filmsorozatot!
Hiszem a jó minőségű és mennyiségű termés elengedhetetlen feltétele, hogy a növények virágja megtermékenyüljön. A megtermékenyítéshez a méhek beporzó munkája szükséges…
A legújabb megfigyelések szerint, az emberiség élelmiszer-termelésének mintegy harmada függ a rovarok beporzó tevékenységétől, nagyrészt a méhekétől[…] -
Egészséges nyári ízek varázsa a vasárnapi menüben
Dr. Sáringer Lívia: Bízom benne, hogy e heti menüajánlatom is kellőképpen felhívja a figyelmet a vegyszermaradék mentes zöldségek fontosságára, rendszeres fogyasztásuk hasznosságára! Remélem, hogy a receptek egyszerű és gyors kivitelezése folytán kedvet kaptok az elkészítésükre, megkóstolásukra is!
Természetesen még mindig glutén-, tej- illetve laktózmentesen… -
Ízletes vasárnapi menü szezonális gluténmentes termékből
E heti menüajánlatom glutén – és laktózmentes.
Ebben a nyári hőségben nincs is jobb, mint egy hideg gyümölcsleves. Egyszerű, gyors, frissítő és hűsítő. Ezernyi variációja ismert, van, aki egyféle gyümölcsből és van, aki többféle, vegyes gyümölcsből készíti.
Én ma szezonálisan őszibarackkal készítettem el Nektek[…]
- 08 -