ISMERETTERJESZTŐ ELŐADÁS GYEREKEKNEK AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJÁN

Mit tehetünk környezetünkben az állatokért?

Kedves Szülők, Kedves Tanító Kollégák, Kedves Barátaim, Gyerekek,

Nagy örömmel szeretném megosztani Veletek, hogy megtisztelő meghívást kaptam a makói Kálvin Téri Református Általános Iskolába, ahol közel 350 fő okos, csillogószemű, nyitott és lelkes Gyerekeknek és kedves Tanáraiknak tarthattam előadást.

Fantasztikus volt számomra, mikor beléptem és megláttam a sok kíváncsi tekintetet, boldog arcokat és közösen izgulhattam a gyerekekkel milyen is lesz ez a találkozás…

 

„Egy jó tanár arra tereli a fiait, amerre menniük kell. Pláne, ha látja, hogy van ösvény.
Nem szabad hozzányúlni, pláne nem megfogni, vagy kényszeríteni, csak terelni.
Ez a legszebb fajta tanítás.”

(Koltai Lajos)

Állatok világnapja – 2019. október 04.

Állatok világnapján beszélhettem és sok kérdésre válaszolhattam a méhek világáról, az élővizek, halak védelméről, madarak szeretetéről, a környezetünk megóvásáról, rovarok színes világáról.

Megbeszéltük közösen, hogy mindenki, aki teheti szüleivel ültet egy fát, és készít otthon egy madáretetőt.

Egyszerű madáretető

Nincs nagyobb öröm, ha az ember akár gyerekeknek, akár érdeklődő felnőtteknek átadhatja, vagy cserélhet szakmai gondolatokat és ötleteket. Hiszem és látom, hogy sokat kapok és sokat tanulok a gyerekektől is. Köszönöm Nektek!

Kérdeztem egyszer egy idős tanító nénit, aki még tanyasi iskolában tanított, mikor tanári vizsgámra is készültem.
Mi a jó tanítás lényege Etelka néni? Elmondta, hogy

„szeresd a gyerekeket, ez a legfontosabb, de ez úgy is szívből jön. Jól kell átadni az oktatási anyagot. Nevelj, taníts, terelj, jellemet formálj, példát mutass, örülj a tanítványaid sikerének és segítsd, ha kudarcélmény éri őket, hogy tovább tudjanak lépni. Érdekeljen a gyermek is önmaga és nemcsak az, amit átadhatsz neki.”

 

Szívből köszönöm a Kálvin Téri Református Általános Iskola Vezetőségének a meghívást, Binecz Andrea tanítónőnek és Kollégáinak a szervezést!

A mellékelt képeken látható a csoda, ami a gyermekek szívéből sugárzik és köszönöm a gondolatokat, mely a Sipos Gazda levelesládájában olvashatóak.

Együtt – Mindenkiért!

Ismeretterjesztő előadás képekben

Kálvin Téri Református Általános Iskola, Makó

 

Sipos Gazda levelesládája