- 12 -
-
Évzáró szilveszteri receptek a Kertem Kamrájából
Elérkeztünk az év utolsó vasárnapjához. Álljunk meg, és emlékezzünk vissza a mögöttünk álló 2019. évre! Emlékezzünk a sikereinkre és a kudarcainkra, a megszegett és betartott ígéreteinkre…
Szilveszter ünnepéhez, sok szokás, főzési hagyományok, ízek is kapcsolódnak. Gyömrei Anita is érdekes és különleges ízek világát hozta el nekünk, hogy a Szilvesztert, telt hassal és jókedvvel megünnepeljük[…] -
Wellington bélszín, méteres kaláccsal advent negyedik vasárnapján
Elérkeztünk Advent negyedik vasárnapjához, a karácsonyi ünnep kapujához…
A Kertem Kamrája is lassan az ünnep fényében tündököl. A közös karácsonyfánkat egész évben díszítették azok a kedves Barátaim, akik a jelképes arany fakanállal elkészítették a finomabbnál finomabb, vegyszermaradék – mentes alapanyagokból az ételeket.
Ezen a héten, az ünnep előtti sok-sok munka közepette, Gyömrei Anita készítette el az ízletes receptajánlatát számunkra[…] -
Ízletes harcsapaprikás és klasszikus hólabda Advent harmadik vasárnapján
Advent harmadik vasárnapjához érkeztünk. Egyre közelebb Karácsony ünnepéhez közeledünk. Ma „Gaudete” vasárnapja van, az öröm napja. Ez adja meg az advent igazi jellegzetességét. Az öröm időszaka más. Az advent tele van őszinte várakozással, …
Ezen a héten Rakonczainé Kovács Szilvia készítette el az Advent vasárnapi menüt. A receptek összeállításában nagy szerepet kapott a hal. Amellett, hogy nagyon finom igazán értékes szervezetünk számára […] -
Trüffel golyók és egyéb finomságok advent második vasárnapi menüjében
Elérkeztünk Advent második vasárnapjához. A bronzvasárnap a remény üzenete. A második gyertya meggyújtásával lehetőséget kapunk arra, hogy megváltoztassuk a jövőnket. Fontos, hogy ez a nap a nyugalom, a tisztaság, a szeretet és a béke jegyében teljen.
E héten Dr. Sáringer Lívia kedves Barátom, a képzeletbeli arany fakanállal készítette el Miklós ünnepére a finom, ízletes menü[…] -
Advent első vasárnapi menü a gyömbéres ízek világából
Közeledik a karácsony, mondhatni, már a kertek alatt jár.
Ebben az ünnepi készülődésben, a képzeletbeli aranyfakanalat Kispálné Bán Mária vette át. Marcsi olyan finom ízletes, egészséges, vegyszermaradék-mentes recept ajánlattal készült számunkra, ami emlékezetessé teheti Advent első vasárnapján történő ünneplést, a hit gyertya fényének fellobbanása közepette […]
-
Narancsos kacsa és mákos guba a vasárnapi menüben
Ismét eltelik lassan egy hónap, november hónapja. A képzeletbeli aranyfakanalat ebben a hónapban, Schleiffer Judit kedves Barátunk forgatta. Judit, egyedi, különleges receptekkel állt elő. Azoknak is szeretett volna kedvezni gyorsan elkészíthető receptjeivel, akik elfoglaltak a munka és a gyereknevelés miatt, de fontos számukra, hogy minőségi és ízletes ételt tálaljanak szeretteik elé […]
-
Pisztráng és az Etióp kávé különleges ízvilága a vasárnapi menüben
Schleiffer Judit: Most egy könnyedebb ételsort kínálok, ami gyorsan elkészíthető, de finom.
Számomra is nagyon fontos az a küldetés, szakmai és egészségtudat, amit Sipos Gazda képvisel. Arra törekszem, hogy olyan alapanyagokkal készítsem ételeinket, amihez én állíthatom elő az alapokat, vagy megbízható helyről vásárlom hozzá […] -
Márton napi ételek és csodák a vasárnapi receptekkel
November hónapunk is sok ünnepet, hagyományt ajándékoz számunkra. Közeledik Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Régen ebben az időszakban, nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani.
Nagy örömmel szeretném megosztani Veletek, hogy a Kertem Kamrája receptes oldalon is a Márton-napi ízvilágot szeretnénk varázsolni Nektek!
Könnyen és gyorsan elkészíthető Márton napi ételek […] -
Sültes tál és a fonott kakaós kalács vendégváró ízei
Az idő órája szép lassan halad, és észrevétlenül az emlékezés, a hálaadás pillanatában megérkeztünk a november kapujába, a székely naptár szerinti enyészet havába. November hónap is sok-sok kincset rejt számunkra…
Zsuzsi erre a hétre egy vendégvárós menüt készített. Közelednek az ünnepek, ilyenkor már a háziasszonyok gondolatban kezdik összeállítani a menüt, hiszen tudjuk, hogy ez egy nem könnyű feladat. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani […] -
Birsalmától a tökös – mákos rétesig a vasárnapi menüben
Fődiné Karácsonyi Zsuzsanna: Erre a hétre egy gyorsan elkészíthető levest és főételt választottam. Mivel még mindig nagyon jó az idő szeretünk kint lenni a szabadban a gyerekekkel. Az előkészületek pedig közösen folytak, hiszen amíg én bekészítettem a főételt a sütőbe, addig a családfő megpucolta a birsalmát a gyerekekkel[…]
- 10 -