- 07 -
-
Kemencés ízek Barátságunk jegyében e vasárnapi menüben
Július hónapban, férfi Barátaink ragadták meg a jelképes aranyfakanalat. Ők készítették elő a receptek alapján a vegyszermaradék mentes alapanyagokat, ők főztek, sütöttek és tálalták fel számunkra a finomabbnál finomabb ételeket.
Így elérkezett az a pillanat, mikor a jelképes aranyfakanalat Roland Barátom átadja Rakonczai István kedves gyerekkori Barátomnak[…] -
Marhapörkölt bográcsban ahogy a barátaim is szeretik
Júliusi hónapban férfiak ragadtak fakanalat, hogy megmutassák, milyen ízvilágot tudnak számunkra varázsolni a természetben főzve, egy – egy baráti összejövetelekre vagy rendezvényekre. Mazács Attila Barátom jelképesen átadja ma az aranyfakanalat Tóth Roland kedves Barátomnak, aki profi főzéstudományába vezet be bennünket. Ő bográcsos marhapörköltet készített számunkra[…]
-
Szegedi halászlé titkai e vasárnapi menüben
Szent Jakab havába érkeztünk, mikor javában zajlanak a betakarítások a szántóföldeken is. A termésekből, új ízek születnek a konyha világában. Ebben a hónapban, megváltoztatva az eddigi hagyományt, férfi társaink fognak főzni számunkra. Az elmúlt hónap után Dalma jelképesen most átadja az arany fakanalat egy kedves Barátomnak, akit régóta ismerek, Mazács Attilának.
Elsőnek, ezen a héten a szegedi halászlé titkaiba kalauzol el bennünket[…] -
A vasárnapi ebéd egy hűsítő egreslevessel indul
Életünk mindennapjai gyorsan peregnek, már újból itt a ballagások, tanévzáró ünnepségek és az aratások ideje is. Csendesen, észrevétlenül ismét eltelt egy hónap a közös főzésünk idejéből is. Kenéz Dalma mikor átvette a jelképes aranyfakanalat, nem gondoltuk, hogy ismét tovább kell adni egy lelkes főzni szerető barátunknak.
Dalma az utolsó hétre egy kicsit könnyebb és gyorsabban elkészíthető ételekkel készült – figyelembe véve azt is, hogy ilyenkor milyen jól esnek a savanykásabb ízek és az idényjellegű gyümölcsök, zöldségek[…] -
Sült nyúl és a tyúkláb találkozása a vasárnapi menüben
Kenéz Dalma: Ezen a héten, hagyományos paraszti ételeket főztem Nektek, olyanokat, amiket már a nagymamám és az édesanyám is készített.
A nagymamám nagyon ritkán használt a főzéshez bolti tésztát, mert vagy frissen gyúrta vagy mikor sok volt a tojás, hogy ne romoljon meg a szomszédasszonyokkal, és a lányunokákkal, (amiben persze én is benne voltam) közösen köret- és levestésztát valamint tarhonyát készítettünk[…] -
Húsos ízek harmóniája a vasárnapi menüben
Kenéz Dalma: A második hétvége előtt egy barátunknál marhát vágtak és kaptunk egy szép nagy adag marhacsontot, így adta magát a helyzet, hogy ebből készítsem el a hétvégi menüsort. A csontból levest főztem – mi lehet jobb betét egy jó erős marhacsontlébe, mint az óriás bajor májgombóc. Ha már marhavágás, akkor a főétel is marhahúsból készült. A párom kedvence a Wellington bélszín, de csak ünnepi alkalmakkor szoktam bélszínből készíteni, most marhanyakból készítettem el. A menüsor zárásaként pedig egy egresöntettel készített csokoládé szufléval leplek meg benneteket, mert ez az én kedvencem[…]
-
Ízletes vasárnapi menü Székkutas világából
Örömmel szeretném megosztani, hogy ismét egy kedves Hölgy ismerősöm vette át a jelképes aranyfakanalat ezen a héten Kispálné Bán Máriától. Nagyon örülök, hogy Székkutason élő és ott a vendéglátással is foglalkozó, Kenéz Dalma elfogadta felkérésemet, hogy ebben a hónapban Ő készítse el számunkra a finomabbnál – finomabb egészséges, vegyszermaradéktól mentes alapanyagokból a vasárnapi menü ajánlatokat[…]
-
Zeller és a rozmaring ízvilága a vasárnapi menüben
Az idő órája lassan egy hónappal megint előrébb mozdult. A jelképes aranyfakanalat a májusi hónapban Kispálné Bán Mária vette át. Marcsi, mint természetgyógyász szakember, nagy hangsúlyt fektetett a gluténmentes alapanyagokból történő receptek elkészítésére és ajánlására. E receptek után, melyekhez mindig egy igazi csemegét, egy gyógyteát is főzött gyógyító javaslatként[…]
-
Gyereknapi gluténmentes vasárnapi receptek
Kispálné Bán Mária: Gyermeknap van, életünk értelmei a gyermekeink, állandó aggódás attól a pillanattól, ahogy megszületnek.
Mit főzzek, hogy a gyerek is megegye?
Örök kérdés a kisgyermekes családok körében, jó néhány évet megéltem úgy én is, hogy azon aggódtam, vajon eszik-e eleget a gyerek. Trükkös és csábítóan kinéző ételeket próbáltam mindig készíteni a gyerekeknek és viccesen előadni, hogy ezt miért érdemes elfogyasztani, vagy legalább megkóstolni […] -
Glutén mentes vasárnapi recept akácvirággal
Kispálné Bán Mária: A mai napon a sertéshús kedvelőknek, és természetesen mindenki másnak is szeretnék kedveskedni egy egyszerű és gyors finom menüsorral.
Sipos Gazda sok éve segíti már a mezőgazdasági termelői tevékenységünket. Szakmai hozzáértéssel tanácsolja, hogy szakszerűen, okszerűen, időben felismerve a problémákat, történjenek a kezelések. E recept növényi alapanyagai is az Ő szakmai vezetése mellett kerültek asztalunkra, így vegyszermaradék és adalékanyag mentesek az alapanyagaim[…]
- 05 -