EGY GYORSAN ELKÉSZÍTHETŐ VASÁRNAPI EBÉD, KÉSZÍTSD EL TE IS!

Kertem Kamrájából

Sipos Gazda vasárnapi ebéd ajánlata

 

Kucsora Zsófia

Kucsora Zsófia

Nincs időtök arra, hogy órákat eltöltsetek a vasárnapi ebéd elkészítésével?

Erre a hétre összegyűjtöttem Nektek pár olyan receptet, melyet villámgyorsan, egyszerűen elkészíthettek.
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe e heti ajánlatomat.

 

Zöldborsós raguleves gazdagon

A raguleves számomra egy könnyen elkészíthető étel, melyet vegyszermaradék-mentes zöldségekből készítek. Ennél a levesnél a húst apró kockákra vágjuk, hogy hamar meg puhuljon a hús. Több fajtából is elkészíthető, a fehér húsú állatoktól kezdve a vörös húsú állatokig bezárólag.

Hozzávalók:

  • 3 db sárgarépa
  • 2 db kisebb burgonya
  • 20 dkg zöldborsó
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • tárkony ízlés szerint
  • tejföl
  • 1,5 l víz
  • Sipos Gazda hidegen sajtolt napraforgó olaja
  • 2-3 evőkanál liszt
Zöldborsós raguleves gazdagon
Elkészítés:

A húst felkockázzuk, kis olajon megpároljuk, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje. Tetszés szerint fűszerezzük sóval, borssal és tárkonnyal. Fedő alatt fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és felöntjük vízzel. Tetszés szerint főzhető bele galuska vagy tészta. Mikor megfőtt az alap, olajból, lisztből rántást készítünk, és a forrásba lévő levesbe keverjük. Újra forrásig főzzük. Majd a tejfölt hő kiegyenlítéssel hozzáadjuk a leveshez.

Hő kiegyenlítés annyit tesz, hogy egy merőkanál segítségével, merünk a levesből egy tálkába és összekeverjük azt, majd visszaöntjük, így nem lesz darabos a leves.

 

Laskagomba paprikás kapros-tejfölös túrós galuskával

Ma is kihagyhatatlan ez a fenséges étel a laska gomba, a múlt heti menüben sok mindent írtam, hogy milyen jótékony hatásai vannak, ha fogyasztjuk. Most elhoztam Nektek a paprikás változatát. Nem is beszélve a kapros-tejfölös túrós galuskáról melyet roppant finom házi túróval készítettem.

Laskagomba paprikás - Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 400 g házi laskagomba
  • 2 fej nagyobb vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • csemege paprika krém
  • tejföl
  • Sipos Gazda hidegen sajtolt napraforgó olaja
Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát fedő alatt pároljuk és hozzáadjuk közben az ugyan csak apróra vágott fokhagymát. A csíkokra vágott laskagombát apránként adjuk hozzá a fedő alatt párolt hagymákhoz, majd fűszerezzük ízlés szerint. Mikor már megpuhult hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a paprika krémet. Majd hagyjuk, hogy rotyogjon fel. Majd hő kiegyenlítés segítségével a tejfölt is hozzá adjuk.


Kapros-tejfölös túrós galuska

Hozzávalók:

  • 2 db tojás, víz, házi túró, liszt, kapor, tejföl, csipetnyi só
Elkészítés:

Elsősorban egy fazékba felrakunk vizet forralni. Aztán a 2 darab tojást elkeverjük vízzel és hozzáadjuk egy csipetnyi sót és a házi túrót majd addig adunk hozzá lisztet ameddig felveszi. Amikor már forr a víz, beleszaggatjuk a galuskát. Kiszedjük egy tálba, kicsit hagyjuk hűlni és pár perc múlva az időközben elkészített kapros tejföllel felöntjük. Majd ízlésesen tálaljuk.

Laskagomba paprikás kapros-tejfölös túrósgaluskával

Desszert:
Palacsinta házi málna dzsemmel

Ezt a könnyen elkészíthető desszertet azért választottam mivel nagyon egyszerű és a többi ételhez pont megfelelő. Természetesen nem csak málna dzsemmel kiváló és fogyasztható, hanem bármilyen másik lekvárral vagy akár kakaóval és még sorolhatnám, rengetegféle változatát.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dl ásványvíz (szénsavas)
  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál Sipos Gazda hidegen sajtolt étolaja (+ a sütéshez)
Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, és a sót egy keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és az olajt majd az ásványvizet. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ezután kiolajozott, felforrósított palacsintasütőben egyenként, kisütjük a palacsintákat. Majd málna dzsemmel megkenjük és felcsavarjuk.

Palacsinta házi málna dzsemmel
Jó étvágyat, jó egészséget kívánunk!
Egy gyorsan elkészíthető vasárnapi ebéd, készítsd el Te is! – fantasztikus ételeit
Kucsora Zsófia hozta el számunkra.