- 06 -
-
Húsos ízek harmóniája a vasárnapi menüben
Kenéz Dalma: A második hétvége előtt egy barátunknál marhát vágtak és kaptunk egy szép nagy adag marhacsontot, így adta magát a helyzet, hogy ebből készítsem el a hétvégi menüsort. A csontból levest főztem – mi lehet jobb betét egy jó erős marhacsontlébe, mint az óriás bajor májgombóc. Ha már marhavágás, akkor a főétel is marhahúsból készült. A párom kedvence a Wellington bélszín, de csak ünnepi alkalmakkor szoktam bélszínből készíteni, most marhanyakból készítettem el. A menüsor zárásaként pedig egy egresöntettel készített csokoládé szufléval leplek meg benneteket, mert ez az én kedvencem[…]
-
Rovarok támadásban 2019. 24. hét
Tisztelettel ajánlom figyelmetekbe az aktuális fogási adatokat. A szőlőben található már peronoszpórás szőlőlevél, de a szürkepenész is megérkezett. Zsigó Úrnak és a saját rózsáimban is megtalálható a szürkepenész kártétele, mely a rózsabimbókat és a virágszirmokat is megtámadhatja[…]
-
Ízletes vasárnapi menü Székkutas világából
Örömmel szeretném megosztani, hogy ismét egy kedves Hölgy ismerősöm vette át a jelképes aranyfakanalat ezen a héten Kispálné Bán Máriától. Nagyon örülök, hogy Székkutason élő és ott a vendéglátással is foglalkozó, Kenéz Dalma elfogadta felkérésemet, hogy ebben a hónapban Ő készítse el számunkra a finomabbnál – finomabb egészséges, vegyszermaradéktól mentes alapanyagokból a vasárnapi menü ajánlatokat[…]
-
Növényorvos a növényeink egészségéért
Környezetünk nagy változáson megy keresztül. Ebben az átalakuló világban újabbnál, újabb károsítók jelennek meg, melyek ellen többféle védekezési lépéseket kell megtennünk. Nem minden a kémiai növényvédelem, komplex védekezési módszereket kell alkalmaznunk[…]
-
Rovarok támadásban 2019. 23. hét
A folyamatosan nedves leveleken és a gyümölcsökön jól érzik magukat a kórokozó gombák. Permetezni kellene, annál is inkább, mert gyengék a növényeink, a hideg miatt lemaradtak a fejlődésben. Az esők és a szelek miatt megsérült a kis gyümölcsök viaszrétege, bőrszövete, így már közvetlenül a termést veszélyeztetik a kórokozók. Talán péntek-szombat környékén lesz néhány csapadékmentes fél nap[…]
-
Zeller és a rozmaring ízvilága a vasárnapi menüben
Az idő órája lassan egy hónappal megint előrébb mozdult. A jelképes aranyfakanalat a májusi hónapban Kispálné Bán Mária vette át. Marcsi, mint természetgyógyász szakember, nagy hangsúlyt fektetett a gluténmentes alapanyagokból történő receptek elkészítésére és ajánlására. E receptek után, melyekhez mindig egy igazi csemegét, egy gyógyteát is főzött gyógyító javaslatként[…]
-
Okszerű növényvédelemmel a jelenből a drónok világába
Tisztelettel ajánlom figyelmetekbe a Kurca TV-ben megjelent legújabb kisfilmet, melyben az elmúlt időszak időjárási, növényegészségügyi tapasztalatait, helyzetét jártuk körül. Beszélgettünk a jövő mezőgazdaságában apró lépésekkel, de fejlődő drón technológia alkalmazásának lehetőségéről és szabályozásáról[…]
-
Sipos József – Sipos Gazdáról
Megtisztelő meghívással, megjelenés lehetőségével keresett fel Gálfi Sarolta író, alapító szerkesztő, aki AZEMBER.HU, értékes, emberi, színvonalas weboldalt is működteti és ajánlja mindannyiunk figyelmébe. Nagyon örülök, hogy a Sipos Gazda küldetés, a társadalmi szerepvállalás, a gyermekek megszólítása, tanítása, a környezetünk megóvása, az egészséges táplálkozás, az okszerű növényvédelem és vegyszermaradék mentesség fontosságára itt is felhívhatjuk a figyelmet![…]
-
Rovarok támadásban 2019. 22. hét
Az elmúlt héten a csapdák előrejelzése alapján nagyobb rovaregyedszám növekedés, változás nem alakult ki. Az időjárás csapadékossá válása következtében, kiemelten figyeljünk a gombás betegségek elleni védekezésre. A nagy mennyiségű csapadék miatt, az okszerű tápanyag utánpótlást is végezzük majd el[…]
-
Gyereknapi gluténmentes vasárnapi receptek
Kispálné Bán Mária: Gyermeknap van, életünk értelmei a gyermekeink, állandó aggódás attól a pillanattól, ahogy megszületnek.
Mit főzzek, hogy a gyerek is megegye?
Örök kérdés a kisgyermekes családok körében, jó néhány évet megéltem úgy én is, hogy azon aggódtam, vajon eszik-e eleget a gyerek. Trükkös és csábítóan kinéző ételeket próbáltam mindig készíteni a gyerekeknek és viccesen előadni, hogy ezt miért érdemes elfogyasztani, vagy legalább megkóstolni […]
- 05 -