- 12 -
-
Liszt Ferenc iskolában a természet szeretetéről a pályaválasztás jegyében
Természetünk és egészségünk egyensúlya nagyon törékeny és érzékeny. Nagyon fontos küldetésnek tartom, hogy már gyerekkorban megismertessük és felhívjuk erre a figyelmet. A természet csodálatos világa érzékenyen reagál minden emberi beavatkozásra. Ezért nagy a felelősség rajtunk, hogy mikor, hogyan és milyen szándékkal tesszük ezeket […]
-
Advent első vasárnapi menü a gyömbéres ízek világából
Közeledik a karácsony, mondhatni, már a kertek alatt jár.
Ebben az ünnepi készülődésben, a képzeletbeli aranyfakanalat Kispálné Bán Mária vette át. Marcsi olyan finom ízletes, egészséges, vegyszermaradék-mentes recept ajánlattal készült számunkra, ami emlékezetessé teheti Advent első vasárnapján történő ünneplést, a hit gyertya fényének fellobbanása közepette […]
-
Narancsos kacsa és mákos guba a vasárnapi menüben
Ismét eltelik lassan egy hónap, november hónapja. A képzeletbeli aranyfakanalat ebben a hónapban, Schleiffer Judit kedves Barátunk forgatta. Judit, egyedi, különleges receptekkel állt elő. Azoknak is szeretett volna kedvezni gyorsan elkészíthető receptjeivel, akik elfoglaltak a munka és a gyereknevelés miatt, de fontos számukra, hogy minőségi és ízletes ételt tálaljanak szeretteik elé […]
-
Téli madáretetés, madárvédelem a madarakért…
Lassan megérkezik a december és remélhetőleg a fehér hótakaró is. Ilyenkor a madarainknak már biztosítani kell az élelmet és a búvóhelyet.
Én is erre készülök és ebben szeretném segíteni, bátorítani, tisztelettel kérni, minden madárszerető Barátomat. Készítettem én is madárodúkat és etetőket, melyet több helyen kihelyeztem.
A téli madáretetés fontos madárvédelmi feladat. Lássuk, mit kell tudni a madarak téli etetéséről […] -
Sikertörténetek előadás-sorozat Sipos Gazdával
Megtisztelő meghívásnak tehettem eleget. Sikertörténetek címmel, előadás-sorozatot rendeztek lelkes tanárok, hallgatóiknak, tanulóiknak a szegedi Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskolában. E szakmai sorozat részeként én is tarthattam előadást a méhészet helyzetéről, mézfajtákról, mézhamisításról, méz szakmai ismeretéről […]
-
Pisztráng és az Etióp kávé különleges ízvilága a vasárnapi menüben
Schleiffer Judit: Most egy könnyedebb ételsort kínálok, ami gyorsan elkészíthető, de finom.
Számomra is nagyon fontos az a küldetés, szakmai és egészségtudat, amit Sipos Gazda képvisel. Arra törekszem, hogy olyan alapanyagokkal készítsem ételeinket, amihez én állíthatom elő az alapokat, vagy megbízható helyről vásárlom hozzá […] -
Márton napi ételek és csodák a vasárnapi receptekkel
November hónapunk is sok ünnepet, hagyományt ajándékoz számunkra. Közeledik Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Régen ebben az időszakban, nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani.
Nagy örömmel szeretném megosztani Veletek, hogy a Kertem Kamrája receptes oldalon is a Márton-napi ízvilágot szeretnénk varázsolni Nektek!
Könnyen és gyorsan elkészíthető Márton napi ételek […] -
Sikeres pályaorintációs nap Sipos Gazdával
Megtisztelő meghívásnak tehettem eleget. Pályaorientációs napot rendeztek a Makói Katolikus Általános Iskolában, ahol előadást tarthattam érdeklődő, a természet és környezetünk iránt nyitott gyerekeknek. Fantasztikus élmény volt számomra…
Akár orvos lesz valaki, akár közgazdász, jogász, növényorvos vagy mérnök – egy mindben közös: valahol valamikor egy tanítónő tette lehetővé, hogy kialakítsunk magukban bizonyos attitűdöket, világlátást, és később egész életükben ezt használjuk […] -
Októberi Agrárpercek Sipos Gazdával
Aktuális szakmai információk, teendők, praktikák, szakmai fogások a mezőgazdaságunk háza táján
Tisztelettel szeretném figyelmetekbe ajánlani a hódmezővásárhelyi Rádió7 Dél – Alföldi rádióban, elindult Agrárpercek Sipos Gazdával című műsort.
Októberi hónapban négy mezőgazdasággal foglalkozó szakmai hanganyag került fel a honlapra, melyben aktuális szakmai információk, praktikák, szakmai fogások, tanácsok hallhatók […] -
Sültes tál és a fonott kakaós kalács vendégváró ízei
Az idő órája szép lassan halad, és észrevétlenül az emlékezés, a hálaadás pillanatában megérkeztünk a november kapujába, a székely naptár szerinti enyészet havába. November hónap is sok-sok kincset rejt számunkra…
Zsuzsi erre a hétre egy vendégvárós menüt készített. Közelednek az ünnepek, ilyenkor már a háziasszonyok gondolatban kezdik összeállítani a menüt, hiszen tudjuk, hogy ez egy nem könnyű feladat. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani […]
- 11 -