BOLYAI JÁNOS SZELLEMISÉGÉBEN IS TANULTUNK, A TERMÉSZET TITKAIRÓL

Környezetvédelem méhek, madarak, rovarok világán át

Kedves Gyerekek, Szülők, Kedves Tanító Kollégák, Kedves Barátaim,

Nagy örömmel szeretném megosztani Veletek, hogy megtisztelő meghívást kaptam Budapestre, a Kispesti Bolyai János Általános Iskolába, ahol közel 40 fő okos, csillogó szemű, nyitott és lelkes Gyerekeknek és kedves Tanáraiknak tarthattam előadást.
Fantasztikus volt számomra, mikor beléptem a nagy terembe és megláttam a sok kíváncsi tekintetet, boldog arcokat és közösen izgulhattam a gyerekekkel milyen is lesz ez a találkozás…

A Bolyai természettudományos hét keretén belül, beszélhettem és sok kérdésre válaszolhattam a beporzók világáról, az élővizek, halak védelméről, madarak szeretetéről, a környezetünk megóvásáról, rovarok színes világáról és a növények ültetéséről is.

Bolyai János szellemiségében is tanultunk, a természet titkairól

Megbeszéltük közösen, hogy a közösen megfogalmazott házi feladatokat mindenki, aki teheti szüleivel, családjával elvégzi. Ültet egy fát, és készít egy madárodút és méhhotelt.

Nincs nagyobb öröm, ha az ember akár gyerekeknek, akár érdeklődő felnőtteknek átadhatja, vagy cserélhet szakmai gondolatokat és ötleteket. Hiszem és látom, hogy sokat kapok és sokat tanulok a gyerekektől is. Köszönöm Nektek!

Hiszem, hogy a létező legnagyobb dolog a világon, hogy egy társadalmi hagyomány rendszernek, ismeretek összességének vagyunk letéteményesei.

Tanítás során, magát a szakmát, a kultúrát, a világ sokszínűségét, mégis kerek egész voltát mutathatjuk meg a diákoknak, és ebből a sok színből segíthetünk kiválasztani egyet, ami mentén később elindulnak.

Szívből köszönöm a budapesti, Kispesti Bolyai János Általános Iskola Vezetőségének a meghívást. Horváth Elek, programszervező – biológia Tanár úrnak és Kollégáiknak a szervezést!

A mellékelt képeken látható a csoda, ami a gyermekek szívéből sugárzik és köszönöm a gondolatokat, mely a Sipos Gazda levelesládájában olvashatóak.
Együtt – Mindenkiért!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődését és az Önök óvodájában – iskolájában is igény lenne a környezetünkkel, természettel, beporzó rovarokkal, egészséges életmóddal kapcsolatos interaktív, gyakorlat orientált előadásra, akkor keressen bizalommal az elérhetőségeim egyikén

Kapcsolat

Előadás, találkozás képekben

Budapesti, Kispesti Bolyai János Általános Iskola
Környezetvédelem méhek, madarak, rovarok világán át





Sipos Gazda levelesládája

Köszönőlevél