- 08 -
-
Ízletes vasárnapi menü szezonális gluténmentes termékből
E heti menüajánlatom glutén – és laktózmentes.
Ebben a nyári hőségben nincs is jobb, mint egy hideg gyümölcsleves. Egyszerű, gyors, frissítő és hűsítő. Ezernyi variációja ismert, van, aki egyféle gyümölcsből és van, aki többféle, vegyes gyümölcsből készíti.
Én ma szezonálisan őszibarackkal készítettem el Nektek[…] -
Vasárnapi recept a glutén és a laktózérzékenység jegyében
Az elmúlt hónapban, férfi Barátaim ragadták meg a jelképes aranyfakanalat, mikor finomabbnál finomabb, a szabadban is elkészíthető recepteket mutattak be nekünk.
A fakanalat István Barátom a mai napon átadja, Dr. Sáringer Lívia kedves hölgy ismerősömnek, barátomnak. Hiszen Líviát és családját régóta barátsággal és szeretettel tisztelem.
Erre a hétre, könnyen és gyorsan elkészíthető nyári ételeket hozott nekünk a glutén és a laktózérzékenység jegyében[…] -
Kemencés ízek Barátságunk jegyében e vasárnapi menüben
Július hónapban, férfi Barátaink ragadták meg a jelképes aranyfakanalat. Ők készítették elő a receptek alapján a vegyszermaradék mentes alapanyagokat, ők főztek, sütöttek és tálalták fel számunkra a finomabbnál finomabb ételeket.
Így elérkezett az a pillanat, mikor a jelképes aranyfakanalat Roland Barátom átadja Rakonczai István kedves gyerekkori Barátomnak[…] -
Marhapörkölt bográcsban ahogy a barátaim is szeretik
Júliusi hónapban férfiak ragadtak fakanalat, hogy megmutassák, milyen ízvilágot tudnak számunkra varázsolni a természetben főzve, egy – egy baráti összejövetelekre vagy rendezvényekre. Mazács Attila Barátom jelképesen átadja ma az aranyfakanalat Tóth Roland kedves Barátomnak, aki profi főzéstudományába vezet be bennünket. Ő bográcsos marhapörköltet készített számunkra[…]
-
Szegedi halászlé titkai e vasárnapi menüben
Szent Jakab havába érkeztünk, mikor javában zajlanak a betakarítások a szántóföldeken is. A termésekből, új ízek születnek a konyha világában. Ebben a hónapban, megváltoztatva az eddigi hagyományt, férfi társaink fognak főzni számunkra. Az elmúlt hónap után Dalma jelképesen most átadja az arany fakanalat egy kedves Barátomnak, akit régóta ismerek, Mazács Attilának.
Elsőnek, ezen a héten a szegedi halászlé titkaiba kalauzol el bennünket[…] -
A vasárnapi ebéd egy hűsítő egreslevessel indul
Életünk mindennapjai gyorsan peregnek, már újból itt a ballagások, tanévzáró ünnepségek és az aratások ideje is. Csendesen, észrevétlenül ismét eltelt egy hónap a közös főzésünk idejéből is. Kenéz Dalma mikor átvette a jelképes aranyfakanalat, nem gondoltuk, hogy ismét tovább kell adni egy lelkes főzni szerető barátunknak.
Dalma az utolsó hétre egy kicsit könnyebb és gyorsabban elkészíthető ételekkel készült – figyelembe véve azt is, hogy ilyenkor milyen jól esnek a savanykásabb ízek és az idényjellegű gyümölcsök, zöldségek[…] -
Sült nyúl és a tyúkláb találkozása a vasárnapi menüben
Kenéz Dalma: Ezen a héten, hagyományos paraszti ételeket főztem Nektek, olyanokat, amiket már a nagymamám és az édesanyám is készített.
A nagymamám nagyon ritkán használt a főzéshez bolti tésztát, mert vagy frissen gyúrta vagy mikor sok volt a tojás, hogy ne romoljon meg a szomszédasszonyokkal, és a lányunokákkal, (amiben persze én is benne voltam) közösen köret- és levestésztát valamint tarhonyát készítettünk[…] -
Húsos ízek harmóniája a vasárnapi menüben
Kenéz Dalma: A második hétvége előtt egy barátunknál marhát vágtak és kaptunk egy szép nagy adag marhacsontot, így adta magát a helyzet, hogy ebből készítsem el a hétvégi menüsort. A csontból levest főztem – mi lehet jobb betét egy jó erős marhacsontlébe, mint az óriás bajor májgombóc. Ha már marhavágás, akkor a főétel is marhahúsból készült. A párom kedvence a Wellington bélszín, de csak ünnepi alkalmakkor szoktam bélszínből készíteni, most marhanyakból készítettem el. A menüsor zárásaként pedig egy egresöntettel készített csokoládé szufléval leplek meg benneteket, mert ez az én kedvencem[…]
-
Ízletes vasárnapi menü Székkutas világából
Örömmel szeretném megosztani, hogy ismét egy kedves Hölgy ismerősöm vette át a jelképes aranyfakanalat ezen a héten Kispálné Bán Máriától. Nagyon örülök, hogy Székkutason élő és ott a vendéglátással is foglalkozó, Kenéz Dalma elfogadta felkérésemet, hogy ebben a hónapban Ő készítse el számunkra a finomabbnál – finomabb egészséges, vegyszermaradéktól mentes alapanyagokból a vasárnapi menü ajánlatokat[…]
-
Zeller és a rozmaring ízvilága a vasárnapi menüben
Az idő órája lassan egy hónappal megint előrébb mozdult. A jelképes aranyfakanalat a májusi hónapban Kispálné Bán Mária vette át. Marcsi, mint természetgyógyász szakember, nagy hangsúlyt fektetett a gluténmentes alapanyagokból történő receptek elkészítésére és ajánlására. E receptek után, melyekhez mindig egy igazi csemegét, egy gyógyteát is főzött gyógyító javaslatként[…]
- 06 -