Spárgatermesztésről a HírTV Soroló műsorában…
Kedves Barátaim,
Javában zajlik a spárga betakarítása. A spárgát az emberiség régóta óta fogyasztja és néhány évszázad óta termeszti is. Jelenleg is az egyik legkülönlegesebb finom-zöldségek közé sorolják nemcsak a termesztésének, hanem a fogyasztásának a rendhagyó hatása miatt is.
A világ számos területén megterem. Európában az éghajlati viszonyoktól függően akár már március végén megjelennek a zsenge spárgák, de van, ahol még június végén is betakarítható. A spárgaként, egyes vidékeken csirágként, van, ahol nyúlárnyékként ismert zöldség tudományos neve: közönséges spárga (Asparagus officinalis).
Nagyon szeretem a spárga növényt és a belőle készített ételeket. Hiszen a spárga enyhe vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik, kedvező befolyást gyakorol a teljes keringési rendszerünkre. Tisztító hatású, egyes vélemények szerint az érszűkület ellen is hatékonyan alkalmazható. A magas purintartalma miatt, köszvénnyel küzdők csak mértékkel fogyasszák!
Alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma, de jelentős azonban a benne található rostok, vitaminok és ásványi anyagok mennyisége. Értékes a magas, természetes aszparginsav-tartalma, amely az idegrendszer egészséges működésében meghatározó jelentőségű. A vitaminok közül A-, B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamint, sőt folsavat is tartalmaznak a spárgasípok.
Ezekről is beszélgettünk a HírTV Soroló című műsorában. Köszönöm a szerkesztőség felkérését, és az interjú lehetőségét.
Tisztelettel ajánlom figyelmetekbe
A VIDEO szolgáltatás jelenleg nem érhető el, mivel a honlapon a harmadik féltől származó cookie-k letiltásra kerültek, vagy még nem nyilatkozott a cookie-k használatával kapcsolatban!
Az alábbi linkre kattintva elolvashatja a cookie-k használatával kapcsolatos adatvédelmi tájékoztatást: Cookie-k használata
HírTV előzetes engedélyével
Forrás: hirtv.hu | HírTV – Soroló: Nagy gond EU-szerte a kiöregedő gazdatársadalom
Közzététel: 2021. május 29., szombat
Fogyasszunk minél több, hazai termesztésből származó spárgát.
Együtt – Mindenkiért!