- 03 -
-
Heti pollenjelentés Sipos Gazdától
Szeretnéd tudni, hogy alakul környezetben a pollenkoncentráció?
Mindannyian tapasztaljuk, hogy az erősödő nappali felmelegedés hatására országszerte emelkedik a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása. Az elkövetkezendő időszakban szeretnélek tájékoztatni, segíteni benneteket, hogy időben fel tudjatok készülni a pollenek elleni megelőző védekezésre[…] -
Vasárnapi receptek az erdélyi havasok világából
A finom ízek világában észre sem vesszük, hogy elrepült megint egy hónap. Finomabbnál finomabb ételekkel kedveskedett számunkra Rakonczainé Kovács Szilvia. A szívét, lelkét ajándékozta nekünk ezekben a receptekben, melyet lelkesen kiválasztott, alapanyagokat előkészítette, majd megfőzte és fantasztikus fotók keretében élményszerűen bemutatta számunkra[…]
-
A Ti életeteket is megnehezíti a pollenek támadása?
Mindannyian tapasztaljuk, hogy az erősödő nappali felmelegedés hatására országszerte fokozódik a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása. Az egész környezetünket érintő klímaváltozás is felelős azért, hogy egyre több a pollenallergiás beteg.
Az általam készített táblázattal, abban szeretnék segíteni Nektek, hogy lássuk közösen, milyen az allergenitás mértéke a környezetünkben található fafajok pollentermelődése esetén… -
Vasárnapi recept az olaszos ételek kedvelőinek
Rakonczainé Kovács Szilvia: Remélem már nagyon vártátok a harmadik vasárnap menü sorát! Számomra nagyon gyorsan telnek a hetek tele készülődéssel… bevásárlás, sütés, főzés, fotózás. Közben próbálok arra összpontosítani, hogy mindez egészséges, vegyszer és adalékanyag mentes legyen!
A jó idő közeledtével egyre többször tudok a piacon vásárolni. Számomra ez nagyon fontos mivel itt már ismerős termelők kínálatából válogathatok szükség szerint zöldséget és gyümölcsöt[…] -
A rovarok ökológiai alkalmazkodásuk a változó környezethez
Tisztelettel ajánlom figyelmetekbe és kérlek tekintsétek meg három részes előadásom, melyet a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt-ben tartottam. Előadás témája volt az időjárás hatásai a jelen környezetünkre és a mezőgazdaságunkra. A rovarok általános ismerete és ökológiai alkalmazkodásuk a változó környezethez. Gyakorlati szempontból törekedtem megközelíteni a téma gazdagságát[…]
-
Vasárnapi recept az egészséges életmód jegyében
Rakonczainé Kovács Szilvia: Elérkeztünk a második vasárnaphoz és egy újabb menüsorhoz.
Mai receptjeimhez is igyekeztem vegyszer és adalék anyagoktól mentes alapanyagokat beszerezni.
Fogadjátok szeretettel tőlem ezt a menüsort. Remélem ezek az ételek is elnyerik majd tetszésetek és minél többen elkészítitek[…] -
Vasárnapi ebéd, a természetes ízek harmóniájával
Már négy hétvégén keresztül Gyömrei Anita kedves édesanya alkotásait csodálhattuk és próbálhattuk ki. Jelképesen a receptek világában az arany fakanalat Anita e vasárnapon átadja, egy nagyon kedves hódmezővásárhelyi Hölgynek és édesanyának, Rakonczainé Kovács Szilviának, aki nagy lelkesedéssel, tudással és odaadással viszi tovább február hónapban az általa egészséges alapanyagokból készített ételek bemutatását. Köszönöm Szilviának, hogy elvállalta e szép küldetést, melyet szeretettel megoszt velünk[…]
-
Egészséghét a Földeáki Óvodában
Az ember életében nagy öröm a találkozás. Találkozás lehet rég látott Barátokkal, Ismerősökkel, Szeretteinkkel, de lehet régi emlékekkel is. Megtisztelő meghívásnak tehettem eleget, hiszen szeretett szülőfalum Földeák községben található Gyermekmosoly Óvodába tarthattam az „Egészséghéten” előadást az itt tanuló gyerekeknek.
Boldogság volt számomra a találkozás, életre keltek bennem a régi emlékek mikor beléptem a gyermekek várva várt világába[…] -
A változékony időjárás hatása
Örömmel osztom meg Veletek, hogy a Magyar Televízió M1 Híradó műsorában megjelent velem egy rövid interjú, melyet 2019.02.09. 19.30-kor a Híradó műsorban vetítettek le.
A változékony időjárás hatásáról, a fejlődő növényekre gyakorolt következményeiről kérdeztek[…] -
Vasárnapi menü Anita konyhájából
Gyömrei Anita: Nagy öröm volt számomra minden egyes fogást elkészíteni, lefényképezni, és viszont látni ezeket az alkotásokat a Kertem kamrájából c. rovatban. Amit ki szerettem volna hangsúlyozni a bejegyzéseimmel, receptjeimmel az az, hogy ha tehetjük, mindig ellenőrzött helyről szerezzük be a szükséges alapanyagokat. Fontosnak tartom, hogy vegyszer-maradék mentes élelmiszert használjunk, ha szükséges, kérjük Sipos Gazda segítségét[…]
- 02 -