TUDÁSSZOMJJAL ÉS NYITOTTSÁGGAL, A MÁRTÉLYI TISZA – HOLTÁG MELLETT

Kedves Tanító Kollégák, Kedves Barátaim, Gyerekek,

Egy jó tanár arra tereli a fiait, amerre menniük kell. Pláne, ha látja, hogy van ösvény.
Nem szabad hozzányúlni, pláne nem megfogni, vagy kényszeríteni, csak terelni. Ez a legszebb fajta tanítás.

Koltai Lajos

Nagy örömmel szeretném megosztani Veletek, hogy megtisztelő meghívást kaptam a hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskolába, ahol közel 30 fő okos, csillogó szemű, nyitott és lelkes Gyerekeknek és kedves Tanáraiknak tarthattam előadást.
A helyszín is különleges volt, mert a mártélyi, Tisza – holtág mellett tarthattam meg, az interaktív előadásomat. Fantasztikus volt számomra, mikor megláttam a gyerekeket, akik szépen sétáltak az előadás különleges helyszínére, a Tisza partjára.

A környezetismereti órán, beszélhettem és sok kérdésre válaszolhattam a vizek világáról, védelméről a beporzó rovarok világáról, a madarak szeretetéről, a tiszta levegőről, a környezetünk megóvásáról, rovarok színes világáról és a növények ültetéséről is. Vízvizsgálatot is végeztünk, melynek nagy sikere volt.

Tudásszomjjal és nyitottsággal, a mártélyi Tisza – holtág mellett

Megbeszéltük közösen, hogy mindenki, aki teheti szüleivel ültet egy fát, és készít otthon egy madáretetőt és egy méh hotelt.

Nincs nagyobb öröm, ha az ember akár gyerekeknek, akár érdeklődő felnőtteknek átadhatja, vagy cserélhet szakmai gondolatokat és ötleteket. Hiszem és látom, hogy sokat kapok és sokat tanulok a gyerekektől is.Köszönöm Nektek!

Szívből köszönöm a hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola Vezetőségének a meghívást. Herczeghné Csernák Andrea és Hamvas Beáta szaktanároknak és Kollégáiknak a szervezést!

A mellékelt képeken látható a csoda, ami a gyermekek szívéből sugárzik és köszönöm a gondolatokat, mely a Sipos Gazda levelesládájában olvasható.

Együtt – Mindenkiért!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődését és az Önök óvodájában – iskolájában is igény lenne a környezetünkkel, természettel, beporzó rovarokkal, egészséges életmóddal kapcsolatos interaktív, gyakorlat orientált előadásra, akkor keressen bizalommal az elérhetőségeim egyikén

Kapcsolat

Előadás, találkozás képekben

Hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola
Mártélyi kirándulás

Sipos Gazda levelesládája

Köszönőlevél