- 09 -
-
Egészséges sajtok ízvilága a vasárnapi menüben
Szeptember hónappal beléptünk az ősz világába. Megkezdődött az iskolai tanítás és azt vettük észre, hogy ismét eltelt egy hónap. A Kertem Kamrájában levő főzések is javában zajlanak. A képzeletbeli aranyfakanalat Lívia a mai napon átadta Kucsora Zsófia masszőr és lelkes gazdász munkát végző kedves ismerősömnek.
Zsófia gyorsan elkészíthető, ízletes és egészséges ételekkel készült a számunkra[…] -
Pikáns csirkés penne a legényfogó leves után a vasárnapi menüben
A forró nyári napok, igazi nyári érzést varázsolnak számunkra. Ismét eltelt egy hónap, eltel augusztus és szép lassan átlépünk a székely naptár szerint a Földanya havába. A nyári friss és egészséges ízek világát Dr. Sáringer Lívia készítette el számunkra.
A képzeletbeli aranyfakanalat Lívia, most átadja, egy kedves Barátunknak! Hogy kinek legyen meglepetés…
Búcsúzóul – hogy a szeretett Férfinak is kedvezzen egy kicsit – csirkehúsos főételeket és egy nagyon könnyű és egészséges desszertet készített Nektek[…] -
Egészséges nyári ízek varázsa a vasárnapi menüben
Dr. Sáringer Lívia: Bízom benne, hogy e heti menüajánlatom is kellőképpen felhívja a figyelmet a vegyszermaradék mentes zöldségek fontosságára, rendszeres fogyasztásuk hasznosságára! Remélem, hogy a receptek egyszerű és gyors kivitelezése folytán kedvet kaptok az elkészítésükre, megkóstolásukra is!
Természetesen még mindig glutén-, tej- illetve laktózmentesen… -
Ízletes vasárnapi menü szezonális gluténmentes termékből
E heti menüajánlatom glutén – és laktózmentes.
Ebben a nyári hőségben nincs is jobb, mint egy hideg gyümölcsleves. Egyszerű, gyors, frissítő és hűsítő. Ezernyi variációja ismert, van, aki egyféle gyümölcsből és van, aki többféle, vegyes gyümölcsből készíti.
Én ma szezonálisan őszibarackkal készítettem el Nektek[…] -
Vasárnapi recept a glutén és a laktózérzékenység jegyében
Az elmúlt hónapban, férfi Barátaim ragadták meg a jelképes aranyfakanalat, mikor finomabbnál finomabb, a szabadban is elkészíthető recepteket mutattak be nekünk.
A fakanalat István Barátom a mai napon átadja, Dr. Sáringer Lívia kedves hölgy ismerősömnek, barátomnak. Hiszen Líviát és családját régóta barátsággal és szeretettel tisztelem.
Erre a hétre, könnyen és gyorsan elkészíthető nyári ételeket hozott nekünk a glutén és a laktózérzékenység jegyében[…] -
Kemencés ízek Barátságunk jegyében e vasárnapi menüben
Július hónapban, férfi Barátaink ragadták meg a jelképes aranyfakanalat. Ők készítették elő a receptek alapján a vegyszermaradék mentes alapanyagokat, ők főztek, sütöttek és tálalták fel számunkra a finomabbnál finomabb ételeket.
Így elérkezett az a pillanat, mikor a jelképes aranyfakanalat Roland Barátom átadja Rakonczai István kedves gyerekkori Barátomnak[…] -
Marhapörkölt bográcsban ahogy a barátaim is szeretik
Júliusi hónapban férfiak ragadtak fakanalat, hogy megmutassák, milyen ízvilágot tudnak számunkra varázsolni a természetben főzve, egy – egy baráti összejövetelekre vagy rendezvényekre. Mazács Attila Barátom jelképesen átadja ma az aranyfakanalat Tóth Roland kedves Barátomnak, aki profi főzéstudományába vezet be bennünket. Ő bográcsos marhapörköltet készített számunkra[…]
-
Szegedi halászlé titkai e vasárnapi menüben
Szent Jakab havába érkeztünk, mikor javában zajlanak a betakarítások a szántóföldeken is. A termésekből, új ízek születnek a konyha világában. Ebben a hónapban, megváltoztatva az eddigi hagyományt, férfi társaink fognak főzni számunkra. Az elmúlt hónap után Dalma jelképesen most átadja az arany fakanalat egy kedves Barátomnak, akit régóta ismerek, Mazács Attilának.
Elsőnek, ezen a héten a szegedi halászlé titkaiba kalauzol el bennünket[…] -
A vasárnapi ebéd egy hűsítő egreslevessel indul
Életünk mindennapjai gyorsan peregnek, már újból itt a ballagások, tanévzáró ünnepségek és az aratások ideje is. Csendesen, észrevétlenül ismét eltelt egy hónap a közös főzésünk idejéből is. Kenéz Dalma mikor átvette a jelképes aranyfakanalat, nem gondoltuk, hogy ismét tovább kell adni egy lelkes főzni szerető barátunknak.
Dalma az utolsó hétre egy kicsit könnyebb és gyorsabban elkészíthető ételekkel készült – figyelembe véve azt is, hogy ilyenkor milyen jól esnek a savanykásabb ízek és az idényjellegű gyümölcsök, zöldségek[…] -
Sült nyúl és a tyúkláb találkozása a vasárnapi menüben
Kenéz Dalma: Ezen a héten, hagyományos paraszti ételeket főztem Nektek, olyanokat, amiket már a nagymamám és az édesanyám is készített.
A nagymamám nagyon ritkán használt a főzéshez bolti tésztát, mert vagy frissen gyúrta vagy mikor sok volt a tojás, hogy ne romoljon meg a szomszédasszonyokkal, és a lányunokákkal, (amiben persze én is benne voltam) közösen köret- és levestésztát valamint tarhonyát készítettünk[…]
- 06 -