- 06 -
-
Húsos ízek harmóniája a vasárnapi menüben
Kenéz Dalma: A második hétvége előtt egy barátunknál marhát vágtak és kaptunk egy szép nagy adag marhacsontot, így adta magát a helyzet, hogy ebből készítsem el a hétvégi menüsort. A csontból levest főztem – mi lehet jobb betét egy jó erős marhacsontlébe, mint az óriás bajor májgombóc. Ha már marhavágás, akkor a főétel is marhahúsból készült. A párom kedvence a Wellington bélszín, de csak ünnepi alkalmakkor szoktam bélszínből készíteni, most marhanyakból készítettem el. A menüsor zárásaként pedig egy egresöntettel készített csokoládé szufléval leplek meg benneteket, mert ez az én kedvencem[…]
-
Ízletes vasárnapi menü Székkutas világából
Örömmel szeretném megosztani, hogy ismét egy kedves Hölgy ismerősöm vette át a jelképes aranyfakanalat ezen a héten Kispálné Bán Máriától. Nagyon örülök, hogy Székkutason élő és ott a vendéglátással is foglalkozó, Kenéz Dalma elfogadta felkérésemet, hogy ebben a hónapban Ő készítse el számunkra a finomabbnál – finomabb egészséges, vegyszermaradéktól mentes alapanyagokból a vasárnapi menü ajánlatokat[…]
-
Zeller és a rozmaring ízvilága a vasárnapi menüben
Az idő órája lassan egy hónappal megint előrébb mozdult. A jelképes aranyfakanalat a májusi hónapban Kispálné Bán Mária vette át. Marcsi, mint természetgyógyász szakember, nagy hangsúlyt fektetett a gluténmentes alapanyagokból történő receptek elkészítésére és ajánlására. E receptek után, melyekhez mindig egy igazi csemegét, egy gyógyteát is főzött gyógyító javaslatként[…]
-
Gyereknapi gluténmentes vasárnapi receptek
Kispálné Bán Mária: Gyermeknap van, életünk értelmei a gyermekeink, állandó aggódás attól a pillanattól, ahogy megszületnek.
Mit főzzek, hogy a gyerek is megegye?
Örök kérdés a kisgyermekes családok körében, jó néhány évet megéltem úgy én is, hogy azon aggódtam, vajon eszik-e eleget a gyerek. Trükkös és csábítóan kinéző ételeket próbáltam mindig készíteni a gyerekeknek és viccesen előadni, hogy ezt miért érdemes elfogyasztani, vagy legalább megkóstolni […] -
Glutén mentes vasárnapi recept akácvirággal
Kispálné Bán Mária: A mai napon a sertéshús kedvelőknek, és természetesen mindenki másnak is szeretnék kedveskedni egy egyszerű és gyors finom menüsorral.
Sipos Gazda sok éve segíti már a mezőgazdasági termelői tevékenységünket. Szakmai hozzáértéssel tanácsolja, hogy szakszerűen, okszerűen, időben felismerve a problémákat, történjenek a kezelések. E recept növényi alapanyagai is az Ő szakmai vezetése mellett kerültek asztalunkra, így vegyszermaradék és adalékanyag mentesek az alapanyagaim[…] -
Ízletes vasárnapi menü gluténérzékenyek részére is
Egyre több ismerősöm és barátom küzd olyan táplálkozási betegséggel, ami megnehezíti a étkezés változatosságát és összetételét. Ez betegség a cöliákia vagy más néven a lisztérzékenység, mely egy autoimmun betegség.
A mai vasárnap az aranyfakanalat Kispálné Bán Mária természetgyógyászattal is foglalkozó édesanya vette át Dóritól. Marcsi olyan receptekkel fog számunkra 4 héten át kedveskedni, ami gluténmentes alapanyagokból készül[…] -
Édesanyák köszöntése egy ízletes vasárnapi menü ajánlatával
Az idő órája ismét egy hónapot fordult és elérkeztünk a tavasz egyik legszebb hónapjába, május havába. Május hónapban sok – sok ünnepet ünnepelünk, így a Munka ünnepét, Anyák napját, Ballagás ünnepét, Gyereknapot. Az ünnepi asztalokon, finomabbnál finomabb és egészségesebb ételeket készítenek a háziasszonyok[…]
-
Húsvét utáni ötletes vasárnapi menü
Paplukács Dóra: Így Húsvét után, vége a „dőzsölések” és visszatértek a dolgos hétköznapok mindenki életébe. Úgy gondoltam valami viszonylag gyorsan elkészíthető menüsorral készülök, amihez a Húsvéti maradékokból is használunk fel, de mégis valami új íz fog kerekedni belőle[…]
-
Húsvét ünnepének ízei a vasárnapi ebédünk asztalán
Paplukács Dóra: A gyerekkori Húsvéti készülődés idejére való visszaemlékezés, természetesen mindig kellemes emlékeket idéz fel bennem. Anyukánk már napokkal a vendégek érkezése előtt sütött-főzött, mi a húgommal festettük a tojásokat, vártuk a locsolókat. Nézzük mivel is készültem nektek a Húsvéti asztalra[…]
-
Vasárnapi ebédhez ízletes vásárhelyi túrós lepény
Az idő órája gyorsan pereg, szép lassan ismét eltelt egy hónap. E hónap alatt jobbnál jobb finom ízek világát Fekete Tímea mutatta be nekünk. Tímeától a mai napon a jelképes aranyfakanalat egy Székkutason élő és gazdálkodó kedves volt tanítványom Paplukács Dóra veszi át.
Kertjükben olyan kertészeti alapanyagokat állítanak elő, mely tudatosan nevelt, vegyszermaradéktól mentes, egészséges, piacos és ízletes[…]
- 04 -