GYÓGYNÖVÉNYTEA A MEGFÁZÁS ELLEN

Gyógynövényekből gyógyfőzetet a téli megfázás ellen

Kedves Barátaim, Kedves Érdeklődők

Lassan megérkezett a lehűlés, a hideg légáramlat mely magával hozza és hozta a megfázásos betegségek széles tárházát. A szervezetünket könnyen megtámadják a kórokozók, melynek következménye a magas láz, influenzaszerű tünetek, az orr-nyálkahártya gyulladása miatt nyákos orrfolyás következik be, előbb vízszerű, majd sűrűbb váladékkal.

Az elmúlt napokban én is beteg voltam.  Intenzíven tüsszögtem, az orrdugulás mellett enyhe torokfájdalom, és erős köhögés is jelentkezett.

Gondolkodtam, mit is tudnék tenni, hogyan tudnám magam természetes módon is gyógyítani. Régi receptes gyűjteményünk került a kezembe és gyógynövényekből gyógyfőzetet készítettem. Kérlek, tudjatok róla, hogy a főzetek gazdag beltartalommal rendelkeznek. A rossz szárítás csorbíthatja az értéküket.

Szeretném megosztani Veletek, én hogyan készítettem a Sipos Gazda féle gyógyfőzetet.

Gyógynövénytea
Gyógynövénytea

Menete:

Egy csészényi vízhez 2 teáskanálnyi szárított citromverbénát tettem. Rátöltöttem a forráspont alá hűtött vizet. A jótékony gyógyhatású, a gőzökkel együtt távozó illaolajok megőrzése végett lefedtem a forrázatot. Körülbelül 5 percig állni hagytam, majd leszűrtem. Hársmézet tettem bele, mely különleges ízvilágot és gyógyhatást varázsolt a főzetnek. Azt tapasztalom, hogy a késő este fogyasztott főzet segíti a jó alvást is.

Fogyasszátok jó egészséggel!