A TUDOMÁNY ÉS A GYAKORLATI KUTATÁS TALÁLKOZÁSA A NÉMET MEZŐGAZDASÁGBAN

Kedves Barátaim,

Biológiai növényvédelem, környezettudatosság, a precíziós technológiák fejlődése a német mezőgazdaságban.

A német mezőgazdaság dinamikus fejlődésben van. A környezetvédelem mellett, az egészséges alapanyagok előállítása, a tudatosság nagyon fontos cél valamennyi gazdaság számára.
Hamburg mellett, (mely Németország második legnagyobb városa) Rosche település határában egy nagyobb családi gazdaságban, ahol 200 ha burgonyát, 200 ha repcét, 80 ha vöröshagymát, 100 ha cukorrépát, 150 ha gabonát termelnek, előadások, kísérletek értékelése keretében, ismerkedtünk a talaj tápanyagfelvételezés, a dróntechnológia és a biológiai növényvédelem, növényélettan előremutató lehetőségeivel, melyet a hazai termesztésben is lehet és lehetne alkalmazni.
Az éghajlat szempontjából, kiegyenlített, csapadékosabb környezetben gazdálkodnak, mint mi itthon. E mellett is, kiemelt fontosságú technológiai elem, az öntözés, okszerű tápanyagellátás és a talajművelés számukra.

Méhészeti és rostkender tapasztalatcserére is volt lehetőségem, aminek nagyon örülök.
Számomra építő, tanulságos és hasznos volt a fejlesztési tanácskozás, hiszen az EU több tagállamából is voltak ott Kollégák, így értékes gondolatokat, tapasztalatokat is válthattunk Egymással.

Együtt – Mindenkiért!

Találkozás képekben

A tudomány és a gyakorlati kutatás találkozása a német mezőgazdaságban