TEGYÜNK A GYEREKEKKEL IS A VÍZSZENNYEZÉS ELLEN…

A tiszta, üde vízért

Kedves Gyerekek, Szülők, Kedves Tanító Kollégák, Kedves Barátaim,

A tiszta víz értékének megismerésével is, egyre közelebb kerültünk a természet csodálatos kincseihez, a Tabon tanuló általános iskola diákjaival.

A változó környezetünkben, egyre növekvő fogyasztás miatt, egyre több élelmiszert állítunk elő és fogyasztunk, beleértve a gyümölcsöket, zöldségeket is, melyek a környezeti tényezőknek nagyon ki vannak téve.

Tegyünk a gyerekekkel is a vízszennyezés ellen…

A vízszennyezés hatásait több formájában mi is tapasztaljuk. A károk jelentkezhetnek, a természeti környezet károsodásában, egészségügyi károsodásban, a szennyvízzel elveszett hasznos anyagokkal, az üdülési lehetőségek csökkenésével is.

A fejlődő országok lakosságát károsító betegségek 82 %-át a szennyezett víz okozza. A vízzel terjedő betegségek, a szennyezett víz fogyasztásával és a szennyezett vízzel való mosdás útján fertőznek. Ezek a betegségek például; a dizentéria, a tífusz, és a kolera. A világban, naponta 35120 gyermek hal szomjan, vagy kap halálos betegséget a szennyezett víztől.

Takarékoskodjunk a vízzel a kiskertben!

Kép forrása: pixabay.com

Nagyon fontosnak tartom, hogy a természet szeretetét, védelmét, a környezettudatosságot, a víz értékét, ismeretét, már gyermekkorban megismertessük és megszerettessük a gyerekekkel. Hogyan élnek és fejlődnek a vízi és vízparti élőlények, miért fontos a toxikus anyagok csökkentése. Miben segítik az embert, és mi emberek miben tudjuk segíteni életüket és fejlődésüket.

Szeretettel teljes meghívást kaptam, a Tabon található Zichy Mihály Művelődési Központ szervezésében megrendezésre kerülő, Víz Világnapja napja alkalmából. A Vezetőség és a pedagógus Kollégák, nagy gyermekszeretettel, tudással, alázattal és elkötelezetten készítették fel a tanulókat, erre a találkozóra.

Vidám, mosolygós, építő pillanatokat éltem át Veletek. Nagyon köszönöm a meghívást, a felkérést. Örültem a megtisztelő kedves levélnek, amit kaptam Tőletek, mely a Sipos Gazda levelesládájában olvasható.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődését és az Önök óvodájában – iskolájában is igény lenne a környezetünkkel, természettel, beporzó rovarokkal, egészséges életmóddal kapcsolatos interaktív, gyakorlat orientált előadásra, akkor keressen bizalommal az elérhetőségeim egyikén

Kapcsolat

Előadás, találkozás képekben

 A víz világnapja, Tab

Öröm volt az érdeklődő gyerekekkel, Együtt tanulni, beszélgetni, játszani és kísérletet bemutatni a védett környezet világában, ezeket a pillanatokat a képeken is láthatóak.












Együtt – Mindenkiért!

Legyen mindannyiunknak a tiszta Víz is, az igaz Barátja!

Sipos Gazda levelesládája

Köszönőlevél