TALÁLKOZÁS A MAKÓI ÓVODÁBAN KÖRNYEZETÜNK VARÁZSLATOS ÉLŐVILÁGÁVAL

Kedves Barátaim, Kedves Szülők, Óvodapedagógusok és Kedves Gyerekek,

Környezetünk megóvása, ismerete elengedhetetlenül fontos tényező az életünkben. Nap mint nap hallunk a túlzott mértékű környezetszennyezésről, a globális felmelegedésről és a klímaváltozás problémájáról. Tudjuk, az ember úton halad arra, hogy felszámolja saját életfeltételeit. Sajnos tönkretesszük a tiszta levegőt, a vizet, a termőtalajt, kimerítjük energiakészleteinket, elpusztítjuk erdeinket, és állatok tömegét ítéljük kipusztulásra.

Ha tenni szeretnénk e beláthatatlan veszélyekkel fenyegető környezetpusztítás ellen, akkor elsősorban szemléletmódunkon kell változtatni. El kell elkezdenünk, hogy megértsük és meggyőződéssel valljuk: a környezetpusztítás nem szükséges az emberhez méltó életforma kialakításához.
A közös szemléletmód megváltoztatása, kialakítása mindenki feladata. A változást otthon, iskolában, munkahelyen, saját környezetünkben kell elkezdenünk: próbáljunk meg lépésről lépésre kialakítani egy olyan életmódot, ami minél nagyobb összhangban van a természettel. Ez lehet nem megy egyik napról a másikra: sokszor évekre van szükség, hogy meg tudjuk változtatni egy-egy szokásunkat.
Találkozás a Makói Óvodában környezetünk varázslatos élővilágával

“Föld napja” rendezvény a Makói Óvodában

E szemlélet és életforma kialakításában nagy szerepet vállalnak fel a Makói Óvoda tantestülete, szülői közössége és a lelkes, nyitott, érdeklődő, tenni akaró gyerekek kis csapata.
Megtisztelő volt számomra, hogy Széll Henriett óvodapedagógus, az óvoda vezetősége, kollégái és a gyerekek nevében meghívott a “Föld napja” rendezvényükre. Kérték, hogy előadás keretében meséljek a gyerekeknek a környezetünkről, a hasznos élőszervezetekről, víz, levegő védelmének fontosságáról és az egészséges táplálkozásról.
Nagyon készültem a találkozásra. A gyerekek felkészülten, lelkesen és nyitott szívvel vártak engem, értékes gondolataikból még én is tanultam. Példaértékű óvodapedagógusi és szülői összefogás mellett gyönyörű virág és zöldségkert kialakítása történt, melyet a fotók is bemutatnak.
Szívből köszönöm a meghívást, a sok érdeklődő kérdést, melyet kaptam a gyerekektől is. Nagyon jó volt a találkozás, örülök, hogy Együtt teszünk az élővilágért! Postaládámban található gondolatok megtisztelőek számomra! Köszönöm Nektek! Folytassuk Együtt a megkezdett közös munkát!

Együtt – Mindenkiért!

“Föld napja” rendezvény a Makói Óvodában képekben

Sipos Gazda levelesládája