SIPOS JÓZSEF – SIPOS GAZDÁRÓL

Kedves Barátaim,

Mindig öröm számomra, ha segíthetem, bátoríthatom, támogathatom embertársaimat. Legyen az emberi segítség, vagy szakmai támogatás egyaránt. Nincs nagyobb öröm, ha visszajelzést kapok és elmondják, hogy jobb lett élethelyzetük, családi életük, vagy szebb, egészségesebb lett a növényük, kertjük vagy szántóföldi növényeik állapota. Együtt örülni, remélni és bízni, ez az egyik legnagyobb emberi erő melyet egymásnak adhatunk.

Megtisztelő meghívással, megjelenés lehetőségével keresett fel Gálfi Sarolta író, alapító szerkesztő, aki AZEMBER.HU, értékes, emberi, színvonalas weboldalt is működteti és ajánlja mindannyiunk figyelmébe. Nagyon örülök, hogy a Sipos Gazda küldetés, a társadalmi szerepvállalás, a gyermekek megszólítása, tanítása, a környezetünk megóvása, az egészséges táplálkozás, az okszerű növényvédelem és vegyszermaradék mentesség fontosságára itt is felhívhatjuk a figyelmet!

Nagyon köszönöm a találkozást, az értékes beszélgetést és a megjelenés lehetőségét. Fogadjátok szeretettel!

Együtt – Mindenkiért!:)

Sipos József – Sipos Gazda

Sipos József – Sipos Gazda

Szeretett Nagyapám a Don-kanyart megjárva, a kommunista politikai rendszer pusztítására ért haza. Kényszerrel akarták elvenni az ő tanyáját is, de szívós volt és a végsőkig ellenállt. Családunk három lovát pusztították el a munkásőrök, de a tanya megmaradt, mind a mai napig áll és a miénk. Számomra ez a hely lett a természet oltára, ahová újra és újra visszajárok. Már gyerekkoromban is itt bandáztunk, rendre birtokba vettük a gyümölcsösöket és a szántót, illetve rendszeresen részt vettem a családi gazdaság körüli teendőkben is.

A természet- és az állatok szeretetét nem tudtam nem örökölni, s végül az agrármérnök Édesapám útjára lépve, növényorvos lettem. Tudom és tapasztalom, hogy a növényeknek is van lelkük, energia kisugárzásuk – például reggelente szinte mozognak és érezni, hogy ÉLnek.  Látni lehet a színeikben a visszajelzéseket, hogy jól érzik-e magukat, ha pedig elfogyasztom őket, az életerejüket kapom meg – vagyis az égiek és az anyaföld a növényeken keresztül táplálnak engem.

Hiszem azt, hogy létezik egy felsőbb rendezőerő, nevezzük Istennek, s hogy semmi – sem a teremtett világ, sem az emberi élet – nem a véletlen műve; minden egyes életnek értelme van. Megértettem a saját célomat is, de az küldetéstudattá igazán csak három éve vált, mikor is egy komoly autóbalesetet szenvedtem el. A balesetet nem én okoztam, de az autóm totálkáros lett, én pedig életveszélyesen megsérültem. A kórházban volt időm átértékelni az életem. A céljaimat újrarendeztem és húztam egy tiszta lapot. Úgy éreztem, hogy valami jobbat és mást szeretnék tenni, amiben igazán kiteljesedhetek, és az addig megszerzett szakmai tudásomat, tapasztalatomat az emberek segítésére szeretném fordítani.

Nem sokkal a gyógyulásom után találkoztam Bálint Gyuri bácsival, Bálint Gazdával, akitől egy olyan bátorítást kaptam, hogy eldöntöttem, az ő szakmai példáját ötvözni fogom a saját tudásommal és családi örökségemmel, és nem hagyom veszni, ami számomra fontos.

Így formálódott meg bennem Sipos Gazda, s a küldetés, hogy olyan – akár az egyén mikrokörnyezetében is alkalmazható – növényvédelmi, kertészeti és kiskerti ismereteket adjak át, amelyek segítik a fogyasztókat a környezettudatosság elsajátításában. Mindezek érdekében rendszeresen oktatok, szaktanácsadást vállalok és ingyen elérhető információkat teszek közzé az oldalaimon. A másik, nagyon fontos területe a küldetésemnek pedig az, hogy a megfelelő növények termesztésében segítsem szakmailag a termelőket, mely által hitelt adok a fogyasztóknak a tekintetben, hogy az általuk vásárolt alapanyagok, termékek vegyszermaradék- és adalékmentesek, így az egészségre sem károsak.

Én ebben találtam meg a mindennapok és a létezésem értelmét – úgy érzem, értéket teremtek, közösségekhez tartozom, szeretek, szeretve vagyok, tudok adni és egy kicsit jobbítani a környezetemen. Egyszerűen boldog vagyok, hogy vagyok, s hogy egy olyan helyre teremtődtem – mind családba, mind közösségbe –, amelyre büszke lehetek, s amelyben kamatoztatni tudom a kapott talentumaimat.

Forrás: http://azember.hu