SIPOS GAZDA LETT A KÖZÖNSÉGDÍJAS

Kedves Barátaim

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe, a delmagyar.hu hírportálon megjelent sajtóanyagot!

Sipos Gazda küldetése nyerte el legjobban a közönség tetszését. Szeretné megmutatni, miért is szerethető a mezőgazdaság.

Sipos József növényorvos – agrármérnök – mérnöktanár Földeákon nőtt fel, ott található a családi gazdaságuk, amit édesapjával közösen visznek. Mottója: „Szeresd az embert, légy alázatos a termőföld iránt, élj a hivatásod talentumaival a jó cél és a fejlődés érdekében!”

Sipos gazda lett a közönségdíjas

A családi gazdaság, a nö­vényorvosi tevékenység mellett kertészeti szaktanácsadóként is tevékenykedik. Célja, hogy vegyszermaradék-mentes, egészséges zöldség és gyümölcs kerüljön az asztalokra. A vásárhelyi mezőgazdasági ka­­ron biológiai növényvédelmet és rovartant tanít az egyetemistáknak. 27 éve méhészkedik is. Aktívan részt vesz a méhészeti kártevők kutatásában.

Nemrég indította el a Sipos Gazda küldetése nevű programját. Ennek előzménye, hogy 4 éve volt egy súlyos autóbalesete, ami az élete újragondolására késztette. Személyesen is megismerkedett Bálint gazdával. Utána in­­dította útjára küldetését, a Sipos gazda projektet. Szeretné megmutatni, miért is szerethető a mezőgazdaság. Az agrárszakember Sipos gazda címmel blogot indított, ahol ingyenes tanácsokat ad kiskertészeknek, termelőknek. Óvodákban, iskolákban ingyenesen előadásokat tart, rendszeresen szerepel a te­levíziókban, rádiókban.

Forrás: www.delmagyar.hu

A teljes cikk, valamint a kapcsolódó cikkek megtekinthetők a DELMAGYAR.HU oldalán: Sipos gazda lett a közönségdíjas