A MEGELŐZÉS A LEGFONTOSABB A KÁROSÍTÓK ELLEN

A nemkívánatos „lakótársak”

Kedves Barátaim, Kedves Érdeklődők

Egyre több problémát okoznak a lakóhelyünk környezetében és a lakásunkban is a hivatlan károsítók, kártevők. Megjelennek a potenciálisan fertőző betegségeket terjesztő rovarok és más ízeltlábúak is, melyek ellen a védekezés egy komplex folyamat, melyben a kártevők elpusztítása és megtelepedésük megakadályozása kiemelten fontos, egymást kiegészítő eljárás.

Sipos József | 2018. 12. 18. | Rádió7 | Napraforgó

A mai napon ezekről a témákról beszélgettünk a hódmezővásárhelyi Rádió7, Napraforgó nevű élő műsorában Égető Réka műsorvezetővel. Nagyon örültem, mert a Kedves Rádióhallgatók részéről sok kérdés, érdeklődés és ötletek megosztása történt! Köszönöm mindenkinek!

Kártevők terjedésének lehetősége, okai és hatása életünkre

A műsorban kérdésként felmerült, a kártevők terjedésének lehetősége, okai és hatása életünkre. Részleteztük a rágcsálók életmódját, károsításuk mértékét, a védekezési lehetőségeket. Munkám során több helyről érkezett kérdés, hogy mi az a rovar, mely az ágy környékén, matrac alatt található. Ez a rovar az ágyi poloska. E rovar életmódjáról is beszélgettünk az élő műsorban.

Megosztottam, hogy 2018. március 1-től komoly változások léptek életbe a rágcsálóirtószerek előállításában, forgalmazásában és felhasználásában, ugyanis megváltoznak az európai klasszifikációs, címkézési és csomagolási szabályok.
Az Európai Unió Bizottsága valamennyi jelenleg engedélyezett és forgalmazott 0,005 % hatóanyag-tartalmú véralvadásgátló rágcsálóirtószert potenciálisan veszélyesnek ítélt meg a megszületendő gyermekre tekintve.
Ezért új hatóanyag mennyiséggel ellátott szereket engedélyeznek a lakossági felhasználásra. A 0,003 % feletti hatóanyag tartalmú szereket az esetleges veszélyhelyzet csökkentése és tompítása érdekében kizárólag foglalkozásszerű és szakképzett kártevőirtók vásárolhatják és használhatják fel, míg lakossági felhasználásra a speciális koncentráció határértéke 0,003 %. Ezt a határértéket a hatóanyag tartalom nem haladhatja meg.

Nagyon köszönöm a Hódmezővásárhelyen gazdálkodó Kovács Mátyás és szeretett Családjának a támogatást és a baráti közös munkát.

Védekezzünk közösen, tegyünk Együtt a kártevők, rágcsálók ellen, mert csak így érünk el hatékony eredményt lakóhelyünk környékén is.

Együtt – Mindenkiért!

Forrás: Rádió 7 – Napraforgó 2018.12.18.
A teljes cikk megtekinthető a Rádió 7 oldalán: A megelőzés a legfontosabb a károsítók ellen