- 06 -
-
Zeller és a rozmaring ízvilága a vasárnapi menüben
Az idő órája lassan egy hónappal megint előrébb mozdult. A jelképes aranyfakanalat a májusi hónapban Kispálné Bán Mária vette át. Marcsi, mint természetgyógyász szakember, nagy hangsúlyt fektetett a gluténmentes alapanyagokból történő receptek elkészítésére és ajánlására. E receptek után, melyekhez mindig egy igazi csemegét, egy gyógyteát is főzött gyógyító javaslatként[…]
-
Gyereknapi gluténmentes vasárnapi receptek
Kispálné Bán Mária: Gyermeknap van, életünk értelmei a gyermekeink, állandó aggódás attól a pillanattól, ahogy megszületnek.
Mit főzzek, hogy a gyerek is megegye?
Örök kérdés a kisgyermekes családok körében, jó néhány évet megéltem úgy én is, hogy azon aggódtam, vajon eszik-e eleget a gyerek. Trükkös és csábítóan kinéző ételeket próbáltam mindig készíteni a gyerekeknek és viccesen előadni, hogy ezt miért érdemes elfogyasztani, vagy legalább megkóstolni […] -
Glutén mentes vasárnapi recept akácvirággal
Kispálné Bán Mária: A mai napon a sertéshús kedvelőknek, és természetesen mindenki másnak is szeretnék kedveskedni egy egyszerű és gyors finom menüsorral.
Sipos Gazda sok éve segíti már a mezőgazdasági termelői tevékenységünket. Szakmai hozzáértéssel tanácsolja, hogy szakszerűen, okszerűen, időben felismerve a problémákat, történjenek a kezelések. E recept növényi alapanyagai is az Ő szakmai vezetése mellett kerültek asztalunkra, így vegyszermaradék és adalékanyag mentesek az alapanyagaim[…] -
Ízletes vasárnapi menü gluténérzékenyek részére is
Egyre több ismerősöm és barátom küzd olyan táplálkozási betegséggel, ami megnehezíti a étkezés változatosságát és összetételét. Ez betegség a cöliákia vagy más néven a lisztérzékenység, mely egy autoimmun betegség.
A mai vasárnap az aranyfakanalat Kispálné Bán Mária természetgyógyászattal is foglalkozó édesanya vette át Dóritól. Marcsi olyan receptekkel fog számunkra 4 héten át kedveskedni, ami gluténmentes alapanyagokból készül[…] -
Édesanyák köszöntése egy ízletes vasárnapi menü ajánlatával
Az idő órája ismét egy hónapot fordult és elérkeztünk a tavasz egyik legszebb hónapjába, május havába. Május hónapban sok – sok ünnepet ünnepelünk, így a Munka ünnepét, Anyák napját, Ballagás ünnepét, Gyereknapot. Az ünnepi asztalokon, finomabbnál finomabb és egészségesebb ételeket készítenek a háziasszonyok[…]
-
Húsvét utáni ötletes vasárnapi menü
Paplukács Dóra: Így Húsvét után, vége a „dőzsölések” és visszatértek a dolgos hétköznapok mindenki életébe. Úgy gondoltam valami viszonylag gyorsan elkészíthető menüsorral készülök, amihez a Húsvéti maradékokból is használunk fel, de mégis valami új íz fog kerekedni belőle[…]
-
Húsvét ünnepének ízei a vasárnapi ebédünk asztalán
Paplukács Dóra: A gyerekkori Húsvéti készülődés idejére való visszaemlékezés, természetesen mindig kellemes emlékeket idéz fel bennem. Anyukánk már napokkal a vendégek érkezése előtt sütött-főzött, mi a húgommal festettük a tojásokat, vártuk a locsolókat. Nézzük mivel is készültem nektek a Húsvéti asztalra[…]
-
Vasárnapi ebédhez ízletes vásárhelyi túrós lepény
Az idő órája gyorsan pereg, szép lassan ismét eltelt egy hónap. E hónap alatt jobbnál jobb finom ízek világát Fekete Tímea mutatta be nekünk. Tímeától a mai napon a jelképes aranyfakanalat egy Székkutason élő és gazdálkodó kedves volt tanítványom Paplukács Dóra veszi át.
Kertjükben olyan kertészeti alapanyagokat állítanak elő, mely tudatosan nevelt, vegyszermaradéktól mentes, egészséges, piacos és ízletes[…] -
Sportos szeletek a vasárnapi ebéd asztalán
Lassan eltelt már három hónap, mióta elindítottuk közösen Veletek a Kertem kamrájából rovatunkat. Köszönjük és köszönöm azt a sok pozitív észrevételt, ötletet, amivel megajándékoztatok az elmúlt időszakban. Többen elmondtátok, hogy a recepteket Ti is elkészítettétek és átéltétek a finom, magával ragadó ízek világát. Nagyon fontosnak tartom, hogy milyen alapanyagokból és milyen forrásból készítjük ételeinket szeretett családunk asztalára[…]
-
A makói hagyma ízvilága a vasárnapi ebédünkben
Fekete Tímea: Aki hétről hétre olvassa és figyeli a hozzávalókat biztosan észrevette már, hogy a levesből és a főételből aligha maradhat ki a hagyma. Az igazi makói fokhagyma és a vöröshagyma íz világa teljesen más a többitől. Vallom és hiszem, hogy az alap fűszere a magyar konyhának a vöröshagyma és a fokhagyma. A következő menüsorozatban is rengeteg hagymát használtam[…]
- 03 -