ROVAROK TÁMADÁSBAN 2019. 15. HÉT

Rovarmegfigyelés - 2019. április 10.

Friss előrejelzés a kártevők várható egyedszámának alakulásáról.

Kedves Kertészkedő Barátaim,

A tavaszi kikelet javában megérkezett szántó és kert területeinkre egyaránt. A tavalyi évhez hasonlóan Csordás Csaba és kedves Családja segítségével, közösen megindítjuk ebben az évben is a Kártevők Támadásban című, rovarok előrejelzéséről szóló hetente megjelenő táblázatunkat, rovatunkat. Köszönöm a támogatást és a közös munkát!

Sokan kérdezik, mi az előrejelzés? Miért fontos ez nekünk?

Az előrejelzés, mindig a jövőben várható, meg nem történt eseményekről készülő információ és annak összegyűjtését jelenti.

Jelen esetben a rovarok biológiájának (fejlődési idő és stádiumok), környezeti igényeinek (biotikus, abiotikus, antropogén) ismerete alapján, felhasználva az etológiai jellemzőket (pl. táplálékkeresési stratégiák), meghatározhatjuk a védekezés szempontjából kritikus stádiumokat és a védekezési módokat.

Úgy gondolom, hogy az előrejelzés jelentősége magában a feladataiban rejlik. Ez azt jelenti, hogy korszerű növényvédelmet biztosítunk a lehető legpontosabb időzítéssel, egyúttal környezet-kímélő és minél olcsóbb módon.

Köszönöm, hogy követitek e szakmai bejegyzést is, kérlek osszátok meg, hogy egyre többen fel tudjanak készülni a várható változásokra.

Jó kertészkedést kívánok! Együtt – Mindenkiért!

Rovarok támadásban 2019. 15. hét