VIDÁM GYEREKEKKEL, SZÉP HELYEN FEDEZTÜK FEL A FÁK, A MADARAK ÉRTÉKES VILÁGÁT

Kedves Gyerekek, Kedves Tanító Kollégák, Kedves Barátaim,

Ha két másik emberrel járok, mindegyikük tanáromként szolgál majd.
Kinyomozom az egyik jó pontját és utánozom őket, és a másik rossz pontjait, és kijavítom őket magamban.

Konfuciusz

Nagy örömmel szeretném megosztani Veletek, hogy megtisztelő meghívást kaptam a Budapesten működő, Tapolcsányi Általános Iskolai és Középiskolai Kollégiumba, ahol közel 25 fő okos, csillogó szemű, nyitott és lelkes Gyerekeknek és kedves Tanáraiknak tarthattam előadást.
Fantasztikus volt számomra, mikor beléptem és megláttam a sok kíváncsi tekintetet, boldog arcokat és közösen izgulhattam a gyerekekkel milyen is lesz ez a találkozás…

Közösen beszélgettünk, és sokat érdeklődtek a gyerekek a méhek világáról, az élővizek, halak védelméről, madarak szeretetéről, a környezetünk megóvásáról, rovarok színes világáról.

Vallom, hogy az oktatás nagyon fontos szerepet játszik az ember növekedésében és fejlődésében, és gyakran a siker és a fényes jövő kulcsának tartják. Az oktatás fontossága, nem a régi innovációkra hagyatkozik, hanem valami új kidolgozására hivatott.

Hiszem, hogy az oktatás túlmutat az osztályterem falain és a könyvismereten, hogy felölelje az élet tényeit. A nevelés nem az, hogy felkavarjuk, hanem hogy megértsük, hogyan teremtsük meg a körülöttünk lévő világot, tartsuk fenn azt a jövő nemzedékei számára, és hogyan alakítsuk ki a létezéshez szükséges kapcsolatokat.

Tudni kell gondolkodni, alkalmazni a világban és ismerni az élet szépségét, értékét. Az oktatásnak nincs vége az iskola után, az emberi élet minden szakaszában tanulunk értékes, építő dolgokat.

Nincs nagyobb öröm, ha az ember akár gyerekeknek, akár érdeklődő felnőtteknek átadhatja, vagy cserélhet szakmai gondolatokat és ötleteket. Hiszem és látom, hogy sokat kapok és sokat tanulok a gyerekektől is. Köszönöm Nektek! Hálás vagyok mindenért.

Szívből köszönöm a budapesti, Tapolcsányi Általános Iskolai és Középiskolai Kollégium Vezetőségének a meghívást. Havasi Tibor intézményvezető úrnak, Kármán Krisztina és Bachmann Éva szaktanároknak és a Kollégáiknak a szervezést!

A mellékelt képeken látható a csoda, ami a gyermekek szívéből sugárzik és köszönöm a gondolatokat, mely a Sipos Gazda levelesládájában olvasható.

Együtt – Mindenkiért!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődését és az Önök óvodájában – iskolájában is igény lenne a környezetünkkel, természettel, beporzó rovarokkal, egészséges életmóddal kapcsolatos interaktív, gyakorlat orientált előadásra, akkor keressen bizalommal az elérhetőségeim egyikén

Kapcsolat

Előadás, találkozás képekben

Tapolcsányi Általános Iskolai és Középiskolai Kollégium

 

Sipos Gazda levelesládája

Köszönőlevél