SZŐNYIS KISDIÁKOK VIDÁMAN TANULHATTAK A GYÖMREI TANYÁN

Kedves Szülők, Kedves Tanító Kollégák, Kedves Gyerekek,

Egy jó tanár arra tereli a fiait, amerre menniük kell. Pláne, ha látja, hogy van ösvény. Nem szabad hozzányúlni, pláne nem megfogni, vagy kényszeríteni, csak terelni. Ez a legszebb fajta tanítás.

(Koltai Lajos)

Nagy örömmel szeretném megosztani Veletek, hogy megtisztelő meghívást kaptam a Szőnyi Benjamin Református Iskolába, ahol 22 fő okos, csillogó szemű, nyitott és lelkes Gyerekeknek és kedves Tanáraiknak tarthattam előadást, egy szép külsős helyszínen.

Fantasztikus volt számomra, mikor megérkeztem Hódmezővásárhely határába, Gyömrei Anita és családjának tanyájára, és megláttam a sok kíváncsi tekintetet, boldog arcokat és közösen izgulhattam a gyerekekkel milyen is lesz ez a találkozás… Anita és szeretett családja, lelkesen és odaadóan készült a találkozásra.

Ezen a szép napon beszélhettem a gyerekeknek és sok kérdésre válaszolhattam a méhek világáról, az élővizek, környezetünk védelméről, madarak szeretetéről, a környezetünk megóvásáról, rovarok színes világáról.

Megbeszéltük közösen, hogy mindenki, aki teheti szüleivel ültet egy fát, és készít otthon egy madáretetőt.

Nincs nagyobb öröm, ha az ember akár gyerekeknek, akár érdeklődő felnőtteknek átadhatja, vagy cserélhet szakmai gondolatokat és ötleteket. Hiszem és látom, hogy sokat kapok és sokat tanulok a gyerekektől is. Köszönöm Nektek!

Szívből köszönöm a hódmezővásárhelyi, Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola Vezetőségének a meghívást, Lantosné Schmidt Klára és Moravszki Zsuzsanna tanítónőknek és a Gyömrei Családnak a szervezést!

A mellékelt képeken látható a csoda, ami a gyermekek szívéből sugárzik és köszönöm a gondolatokat, mely a Sipos Gazda levelesládájából olvashatóak.

Együtt – Mindenkiért!

Interaktív előadás a Gyömrei tanyán képekben

Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola 1. b osztály

 

Sipos Gazda levelesládája

Első, de nem utolsó találkozásunk Sipos gazdával - köszönőlevél