SZÍVECSKE CSOPORT SZÍVE, EGYÜTT DOBBAN A TERMÉSZETTEL

Kedves Gyerekek, Kedves Szülők, Kedves Barátaim,

Hivatásod legyen: élni másokért, s mások boldogságában keresni a magadét.

Johann Heinrich Pestalozzi

Örömmel osztom meg Veletek, hogy az elmúlt időszakban, egy nagyon kedves meghívásnak tehettem eleget. A hódmezővásárhelyi Kertvárosi Katolikus Óvoda vezetősége meghívásának eleget téve, egy különleges találkozásban vehettem részt okosabbnál, okosabb Gyerekekkel a Szívecske csoportban, és lelkes pedagógus Kollégákkal. A katolikus óvoda küldetésével és hitvallásával találkozott az én küldetésem is.

Ebben az óvodában, kiemelt óraszámban oktatják a gyerekeknek a környezettudatos szemléletet, gyakorlatot. Életszerűen mutatják be a kert, a növények, madarak, világát és szeretetét, melyet felkészült, lelkes, odaadó pedagógus Kollégák végeznek.

Az óvoda fontos küldetésének tekinti, hogy olyan légkörben oktasson és neveljen, ahol a gyermek és felnőtt egyaránt jól érzi magát. A kapcsolatok, az élő hiten, kölcsönös tiszteleten alapulnak, s ezeket a kapcsolatokat a szeretet ereje tartja össze.

Az óvodába belépve szinte minden percben ezt éreztem. Az előadásokon figyelő tekintetek, sok-sok érdeklődő kérdés, hozzászólás, lelkesedés, mosoly teljességével találkoztam. Célom, hogy minél több óvodában és iskolában legyen ilyen kertészeti lehetőség, ahol a gyerekek saját munkájuk által találkozhatnak a növények, állatok csodálatos világával.

Szívből köszönöm a meghívást Patócsné Kőrösi Katalin intézményvezető asszonynak, Gyulafalviné Hegyi Mónika és Varga Zita pedagógusoknak és Gyömrei Anitának kedves Édesanyának, aki szervezte a találkozót.

Kedves Gyerekek, hatalmas ajándékot kaptam Tőletek, szívből köszönöm a szép éneket, gondolatokat, amivel megajándékoztatok engem. Továbbá a megtisztelő gondolatokat, melyet a postaládában – Sipos Gazda levelesládájában olvashattok. Jó kertészkedést kívánok Nektek!

Együtt – Mindenkiért!

Egy különleges találkozás képekben

Hódmezővásárhelyi Kertvárosi Katolikus Óvoda Szívecske csoport

 

Sipos Gazda levelesládája

Szívecske csoport - köszönőlevél