SIKERES PÁLYAORINTÁCIÓS NAP SIPOS GAZDÁVAL

A Makói Katolikus Általános Iskola, Pályaorientációs napján jártam…

Kedves Szülők, Kedves Gyerekek, Kedves Tanár Kollégák,

Megtisztelő meghívásnak tehettem eleget. Pályaorientációs napot rendeztek a Makói Katolikus Általános Iskolában, ahol előadást tarthattam érdeklődő, a természet és környezetünk iránt nyitott gyerekeknek. Fantasztikus élmény volt számomra.

Sikeres pályaorintációs nap Sipos Gazdával

Elgondolkodok, mikor egy iskolába belépek, hogy milyen elkötelezett munkát végeznek a tanító és tanár Kollégák. Mikor én is ott ültem a padban és elevenen figyeltem a tanítónő minden szavát, akkor nem tudtam, tudhattam, hogy a legnagyobb dolog a világon, hogy a világ sokszínűségét, mégis kerek egész voltát mutatták meg a diákoknak, nekünk. Ebből a sok színből segítenek szeretett Szüleink mellett, választani egyet, ami mentén később elindulunk. Akár orvos lesz valaki, akár közgazdász, jogász, növényorvos vagy mérnök – egy mindben közös: valahol valamikor egy tanítónő tette lehetővé, hogy kialakítsunk magukban bizonyos attitűdöket, világlátást, és később egész életükben ezt használjuk – akár ahhoz, hogy kedvünk legyen továbbtanulni, akár ahhoz, hogy ne csak olvassunk, értsük is a szöveget… iszonyú nagy felelősség, és épp ezért hihetetlen alázat és gyerekszeretet is kell hozzá. Köszönjük.

Szívből köszönöm a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda Vezetőségének, Tóvizi Kitti munkaközösség-vezető tanítónőnek a meghívást és a szervezést, továbbá Mihalik Zita tanítónőnek a fotózást és az önzetlen segítséget. Jó volt ott lenni és megtapasztalni a felkészült, nyitott, tiszta világ befogadó erejét és alázatát.

A Sipos Gazda levelesládájában olvashatjátok azt a levelet, amit a rendezvényről írtak. Hálás vagyok, és köszönöm…

Együtt – Mindenkiért!

Sikeres pályaorintációs nap Sipos Gazdával a Makói Katolikus Általános Iskolában képekben

Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda

 

Sipos Gazda levelesládája