MAGASÁGYAK ÉS A KERTEK VILÁGÁVAL ISMERKEDTEK A SPORTOLÓ GYEREKEK

Magaságy kialakítása a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában

Kedves Gyerekek, Kedves Tanár Kollégák, Kedves Barátok,

A természet világának megismerése sok embernek fontos célkitűzés. A növények fejlődése, olyan, mint amikor egy gyerek fejlődik tudásban és bölcsességben. Mikor ez a két út találkozik, akkor következik be a csoda.
A Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola vezetősége felvetette az ötletet, Walterné Böngyik Terézia igazgatónő vezetésével, hogy alakítsunk ki egy csodaszép magaságy kertet, ahol az ágyásokat egy – egy osztály gondoz, tanulmányoz és felügyel. A gyerekekkel foglalkozó pedagógusok teljes mértékben mellé álltak az ügynek.

Nagyon fontosnak tartjuk, nem csak a szakmai ismeretek bővítésének lehetőségét, hanem a munkára való nevelésre történő ösztönzést is.

Magaságy kialakítása

Régen az iskolakerteknek is a fő célja a kertészetre és általában a munkára nevelés volt.
Magyarországon az ezt tükröző tankertek, gyakorlókertek megnevezésekkel váltak ismertté. Mára új tanulási és nevelési célok jelentek meg, vagy váltak hangsúlyossá. Ilyenek a környezeti és fenntarthatóságra nevelés; öngondoskodásra és együttműködésre nevelés; egészségnevelés, élménypedagógia; a valóságra épülő, jelenségalapú, tapasztalati tanulás. Ezek valósultak meg ezen a szép napon is.

A gyerekekkel közösen ültettünk, gyógy- és fűszernövényeket. Nagy élmény volt mindannyiunk számára.

Megbeszéltük, folytatjuk a megkezdett munkát. Köszönöm a meghívást, a szép verseket, a közös lelkes, önfeledt kertészkedést és a megható, kedves gondolatokat, melyeket a Sipos Gazda levelesládájában olvashattok el.

Együtt – Mindenkiért! 

 

Amennyiben felkeltettem az érdeklődését és az Önök óvodájában – iskolájában is igény lenne a környezetünkkel, természettel, beporzó rovarokkal, egészséges életmóddal kapcsolatos interaktív, gyakorlat orientált előadásra, akkor keressen bizalommal az elérhetőségeim egyikén

Kapcsolat

A gyerekekkel közösen ültettünk, gyógy- és fűszernövényeket.

Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola

 

Sipos Gazda levelesládája

Köszönőlevél