EGÉSZSÉGHÉT A FÖLDEÁKI ÓVODÁBAN

Kedves Barátaim, Kedves Szülők, Kedves Gyerekek,

Az ember életében nagy öröm a találkozás. Találkozás lehet rég látott Barátokkal, Ismerősökkel, Szeretteinkkel, de lehet régi emlékekkel is. Megtisztelő meghívásnak tehettem eleget, hiszen szeretett szülőfalum Földeák községben található Gyermekmosoly Óvodába tarthattam az “Egészséghéten” előadást az itt tanuló gyerekeknek. Herczegné Varga Anikó óvoda vezető asszonnyal korábban megbeszéltük, hogy milyen témában készüljek az érdeklődő, felkészült, ragyogó tekintetű gyerekekhez. Boldogság volt számomra a találkozás, életre keltek bennem a régi emlékek mikor beléptem a gyermekek várva várt világába.

Egészséghét a Földeáki Óvodában

Böjte Csaba atya gondolatát szeretném Veletek megosztani, egy előadás során hallottam tőle:

“Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik: egy új Ady Endre vagy épp Blaha Lujza. Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztassák a személyiségüket, a tehetségüket. Nem kell hozzá mást tenni, csak egymásból a jót “kiszeretni”.

Ezt éltem meg abban az órában, mikor a természet szeretetéről, a méhekről, a rovarok világáról, a környezettudatosságról, az egészséges életmódról beszélgethettem  kis Barátaimmal, a kedves óvónénikkel és kollégáikkal is. Ezeket a pillanatokat mutatják be az ott készült fényképek is. Büszke vagyok arra, hogy az én óvodám, ahová én is járhattam szépen fejlődik, nagy szakmai felkészültséggel és gyermekek iránti szeretettel nevelik az ott dolgozó pedagógusok a növények, állatok iránti ismeretre is a jövő nemzedékét.

Szívből köszönöm a meghívást és az elismerő, megtisztelő gondolatokat.

Egészséghét a Földeáki Óvodában képekben

Sipos Gazda levelesládája

Együtt-Mindenkiért

Egészséghét a Földeáki Óvodában