A GYERMEKEK LELKESEDÉSÉT ÉS TUDÁSÁT ÜLTETTÜK EL EGYÜTT A JÖVŐ PALÁNTÁIBA

Aranyossy napok

Kedves Szülők, Kedves Gyerekek, Kedves Barátaim,

„Hivatásod legyen: élni másokért, s mások boldogságában keresni a magadét.” – Johann Heinrich Pestalozzi

Örömmel osztom meg Veletek, hogy egyik álmom megvalósulásának kapujába érkeztem a héten. A hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola vezetősége meghívásának eleget téve, egy fantasztikus találkozásban vehettem részt aranyosabbnál aranyosabb Gyerekekkel, kedves Szüleikkel és lelkes pedagógus Kollégákkal. Az iskola küldetésével és hitvallásával találkozott az én küldetésem is.

Ebben az iskolában sajátos nevelési igényű gyermekek és tanulók sokoldalú nevelése, oktatása, képességfejlesztése történik, melyet felkészült, lelkes, odaadó pedagógus Kollégák végeznek. E munka eredménye, a gyermekek társadalomba való sikeres beilleszkedése.

Az iskola hitvallását szeretném idézni:

„A nevelési-oktatási intézmény akkor teljesíti küldetését, ha olyan légkörben oktat és nevel, ahol a gyermek és felnőtt egyaránt jól érzi magát. A kapcsolatok kölcsönös tiszteleten alapulnak, s ezeket a kapcsolatokat a szeretet ereje tartja össze”.

Az iskolába belépve szinte minden percben ezt éreztem. Az előadásokon figyelő tekintetek, sok-sok érdeklődő kérdés, hozzászólás, lelkesedés, mosoly teljességével találkoztam. Az álmom a magaságyak mellett vált valóra, hiszen közösen kertészkedhettem, virág – és, zöldségpalántákat ültethettem a lelkes kis Kertészekkel is. Célom, hogy minél több iskolába legyen ilyen kertészeti lehetőség, ahol a gyerekek saját munkájuk által találkozhatnak a növények csodálatos világával.

Szívből köszönöm a meghívást Kissné Hatvani Erika intézményvezető asszonynak és Vízhányó Nóra ÖKO munkacsoport pedagógusának és a teljes tantestületnek. Kedves Gyerekek, hatalmas ajándékot kaptam Tőletek, melyet szívből köszönök, továbbá a kedves gondolatokat, melyet a postaládában olvashattok.

Jó kertészkedést kívánok!

Aranyossy napok képekben

Sipos Gazda levelesládája

Aranyossy napokhoz kapcsolódó cikk

Forrás: www.promenad.hu

Az Aranyossy-napok keretében április 3-án családi, öko és sportrendezvényeket szerveztek.

A délelőtt sorversenyekkel, ügyességi játékokkal telt, melyeken szívesen mérették meg magukat a tanulók. Kora délután Sipos József (Sipos Gazda) nővényorvos előadásait hallgathatták meg először az alsósok, majd a felsős évfolyam diákjai. Ezek az előadások nagyon hasznos információkkal szolgáltak a mai kor környezetvédelmi problémáiról, a méhek hasznosságáról, a virágültetés fontos tudnivalóiról. Ezen ismeretek birtokában Sipos Gazda irányításával magas ágyásokat ültettek be a gyerekek, melyek gondviselése is az ő feladatuk lesz a jövőben […]

A teljes cikk, valamint a képgaléra megtekinthető a PROMENAD.HU oldalán: Sorverseny, játék és virágültetés az Aranyossy-napokon