BÖJTE ATYÁVAL – A LÉLEK ÉS A TERMÉSZET TALÁLKOZÁSA

Nagy élmény és hála a találkozás.

Ilyen élményben volt részem az elmúlt szombaton.

Böjte Csaba Testvérrel volt szerencsém találkozni, beszélgetni, meghallgatni gondolatait és egy könyvet is dedikált számomra.
Szeretnék gondolataiból megosztani Veletek, hogy mit jelent a vetés és az aratás életünkben. Fogadjátok szeretettel…:)

Sipos Gazda - találkozás Böjte atyával
Sipos Gazda - találkozás Böjte atyával

„Szép a terméstől roskadozó fákat megcsodálni az őszi napsütésben – jó dolog megöregedni, aratni, hálát adni!
Jó dolog életed Párjával gyönyörködni sudár, erős gyermekeitekben, orgonasíp unokáitokban.
Jó megkóstolni, átélni a becsületes apai és anyai örömöket.
Gondoskodtál a családodról, szépen nőnek az unokák, tiszták, lelkükben a kacagás, a becsületes, tiszta szó olyan jó ízűen cseng.

Mindannyian földek vagyunk, áldott anyaföldek. Létünk célja, hogy a reánk bízott magvakból gyümölcs legyen. Ne keseredj el, ha azt látod, hogy néhány mag, amit szorgalmasan elvetettél, még nem nőtt ki. Napjaidat jó kedvvel szeretteidnek ajándékozhatod, van időd továbbadni azt, amit értéknek tartasz, amivel örömet tudsz szerezni.
Jó dolog egy hosszú lánc egyik szemének lenni, és az utánad jövő láncszemeknek tovább adni az erőt, mely téged is próbára tett.

Ne riaszd el a gyermekeidet, unokáidat magad mellől keserűségeddel, állandó panaszkodással, szemrehányásokkal, attól te sem leszel kevésbé beteg, csak magányod fokozódik, mert szeretteid nem jönnek hozzád szívesen! Otthonod legyen számukra a béke és az elfogadás kikötője, oázisa!

Ne félj! A fáknak ősszel ajándék a közeledő tél, amikor lehullanak a leveleik, amikor megpihenhetnek, mikor már nem kell újabb gyümölcsöt teremniük, hordozniuk roskadásig az ágaikon. Egy bölcs embernek tudatosan készülnie kell mindenre.
Készülnöd kell arra is, hogy akit szeretsz, nem lesz mindig melletted. Mikor és hogyan történik ez? Nem tudhatjátok sem a napot, sem az órát! Amit mindig tudnunk kell, az az egyetlen küldetésünk a szeretet parancsát megélni! Erről az útról semmilyen körülmények között nem szabad letérni! Ez az iránytű, amely bennünket vezet.

Sokszor nehéz megmaradni a bizalom, a remény útján, de hidd el, minden más út csak délibáb, feneketlen szakadék, pusztulás!”

Böjte Csaba gondolatai mindenki számára.