LESZ E MÉG NEKÜNK TAVASZ?

Közönségtalálkozó és filmszemle, a környezettudatosság, az ember és a méhek szeretetének jegyében…

Kedves Környezetet, Méheket Szerető Barátaim,

Nagy örömmel szeretném megosztani Veletek, hogy Sós Ágnes filmrendező asszony és Kollégái meghívtak a 6. Budapest International Documentary Festival (BIDF) közönségtalálkozójára.

Számomra azért is volt megtisztelő ez a meghívás, mert a filmvetítések után, a közönségtalálkozón, mint növényorvossal, méhésszel, velem is beszélgettek a film szakmai és emberi üzenetéről.

6. Budapest International Documentary Festival

Boldog vagyok, mert ilyen komoly eseményen, egy olyan filmről beszélgettünk, ami Oscar-esélyesként fog szerepelni a legjobb dokumentumfilm és a legjobb idegenfilm kategóriában.

A filmnek a címe – HONEYLAND – Méz- királynő.
HONEYLAND – Méz - királynő.

Magával ragadó a film, megérinti az embert. Sokan voltak, teltházas volt a vetítés. Nagyon megtisztelő érzésként hatott rám, hogy a filmvetítés után sokan maradtak és meghallgatták gondolataimat, amit a moderátor Kolléganőkkel beszélgettünk.
Számomra azért is fontos e film üzenete, mert egy egyszerű méhész asszony alázatos tisztaságáért, ember és a méhek szeretetéért, ajándékozás gazdagságáért, anyai szeretet teljességéért, a természet királynővé koronázza. Alapelve, hogy a méhei által megtermelt méznek csak a felét veszi el, a másik fele a neki termelő állatoké marad.

A klímaváltozás felgyorsult a világunkban, így nagyon nagy szükség van az olyan emberekre, mint Hatidze, és az olyan, bemutató filmekre, mint a Méz-királynő. Az emberiségünk egész történetében kellettek és kelleni fognak az olyan tisztességes, önzetlen, tiszta és becsületes emberek, mint ez a méhésznő. Ha sikerülne minél több emberhez eljuttatni e filmet, talán egyre többen fedeznénk fel a bennünk élő Hatidzét. Azokhoz, akik anélkül hősök, hogy tudnának róla.
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe e csodálatos, elgondolkodtató filmet.

Szívből köszönöm Nektek, hogy ilyen sokan eljöttetek megnézni e mélytartalmú és üzenetű filmet. Köszönöm, hogy a közönségtalálkozón olyan lelkesen és érdeklődve figyeltetek, kérdeztetek. Hálás vagyok érte. Nagy élmény marad számomra.

Szívből köszönöm Sós Ágnes filmrendező asszonynak, Szentgyörgyi Tünde asszonynak és szakmai stábjának a meghívást, e komoly filmfesztiválra. Köszönöm Zsuzsinak, Roninak, Mohinak a lelkiismeretes moderálást, a beszélgetés vezetését. Köszönöm az önkéntes fiatal csapatnak a háttérmunkát és a segédkezést! Jó volt Veletek!

Tegyünk Együtt a környezetünk megóvása érdekében!

Szeretet vetsz – szeretetet aratsz…
Együtt – Mindenkiért!