DOKUMENTUMFILM SZEMLE ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

Dokumentumfilm szemle és közönségtalálkozó a környezettudatosság és a méhek szeretetének jegyében…

Kedves Környezetet, Méheket Szerető Barátaim,

Nagyon örömmel szeretném megosztani Veletek, hogy Sós Ágnes filmrendező asszony és Kollégái meghívtak a 6. Budapest International Documentary Festival (BIDF), Megnyitó Estjére.

Számomra azért is megtisztelő ez a meghívás, mert a filmvetítések után, a közönségtalálkozón, mint növényorvossal, méhésszel, velem is beszélgetnek a film szakmai és emberi üzenetéről a közönséggel egyetemben.

Boldog vagyok, mert ilyen komoly eseményen, egy olyan filmről fogunk beszélgetni, ami Oscar-esélyesként fog szerepelni a legjobb dokumentumfilmek kategóriájában.

Ez a film a HONEYLAND – Méz – királynő címmel lett vetítve.
HONEYLAND – Méz - királynő plakát

Számomra azért is fontos e film tartalma és üzenete, mert egy egyszerű méhész asszony alázatos tisztaságáért, ember és a méhek szeretetéért, a természet királynővé koronázza.

E macedón film, a méhésznőn keresztül mesél a makrokozmoszról, ember, a méhek és a természet barátságáról. A klímakrízis idején több szükségünk van erre a filmre, mint eddig bármikor.

A Méz – királynő életén keresztül megismerjük a természet szeretetét, a család, a klímaváltozás fontosságát, a szülő szeretetét, a hátrányos helyzetűek apadhatatlan optimizmusát, méhei iránti alázatot.
Szemben a faluba költöző, másik család kaotikus pusztításával. Sugallja a család magatartása, hogy zsákmányoljuk ki a természetet, tegyük tönkre a méheket, legyünk mértéktelen fogyasztók, használjuk ki mindazt, ami megadatott az embernek.

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe e csodálatos, elgondolkodtató filmet. Kérlek, ha tehetitek, gyertek el a filmvetítésre, ahol szombaton és vasárnap találkozhatunk és a közönségtalálkozón a filmvetítés végén, velem is beszélgethettek e film, emberi és szakmai üzenetéről.

Szívből köszönöm Sós Ágnes filmrendező asszonynak és szakmai stábjának a meghívást, e komoly filmfesztiválra.

Tegyünk Együtt a környezetünk megóvása érdekében!

Együtt – Mindenkiért!