A LENCSÉSI KERTBARÁTOK VENDÉGE VOLTAM…

Kedves Barátaim,

Bio növényvédelem és engedélyezett szerek az Európai Unióban címmel tartottam előadást a Lencsési Közösségi Ház és Mohácsy Mátyás Kertbarát köre vendégeként hétfő este.
A megváltozott környezeti feltételek mellett újabb és újabb kórokozók és kártevők jelennek meg, amelyek ellen nagyon nehéz hatékonyan védekezni. Úgy, hogy közben a szereket kivonják, úgy, hogy a föld lélekszáma rendkívüli módon növekszik, úgy, hogy a vásárlók igénye egyre érzékenyebbé válik…

A Lencsési kertbarátok vendége voltam...

Erről készült egy rövid szakmai cikk a BEHIR.HU-n. Kérlek benneteket, ha tehetitek, olvassátok el!

Együtt – Mindenkiért!

Ezúttal Sipos gazda volt a vendége a Lencsési kertbarátoknak

Bio növényvédelem és engedélyezett szerek az Európai Unióban címmel tartott előadást Sipos József (Sipos gazda) növényorvos, a Lencsési Közösségi Ház és Mohácsy Mátyás Kertbarát köre vendégeként hétfő este, a Féja Géza téri intézmény teltházas, Mohácsy Mátyás termében.

– A megváltozott környezeti feltételek mellett újabb és újabb kórokozók és kártevők jelennek meg, amelyek ellen nagyon nehéz hatékonyan védekezni – mondta Sipos gazda. – Úgy, hogy közben a szereket kivonják, úgy, hogy a föld lélekszáma rendkívüli módon növekszik, úgy, hogy a vásárlók igénye egyre érzékenyebbé válik.

A Lencsési kertbarátok vendége voltam...

Sipos gazda – Fotó: behir.hu / Such Tamás

A biotermékek előállításával kapcsolatban megjegyezte, hogy az egy bizalmi termék, egy olyan portéka, amelynek a termőföldtől az asztalig végigkövethetjük a termelési útját. Ezzel kapcsolatban saját példáját mesélte el: családjával csak olyan mézet, tojást, tejet stb. fogyasztanak, aminek ismeri az eredetét.

Az előadó nem jött üres kézzel: rovar- és lepkegyűjteményt, madárodút, méhecskehotelt, etetőket, illetve magaságyakat is hozott magával. Az utóbbihoz – némileg paradox módon – hozzáfűzte, mindenkinek lehetősége van a saját kertjében kertészkedni. Majd megmagyarázta, főleg a gyerekeket kell rávezetni erre a szép útra, a kertészkedésre.

– Csak felkészülten lehet felvenni a versenyt az újabb kórokozókkal, kártevőkkel – húzta alá.

A Lencsési kertbarátok vendége voltam...

Sipos gazda – Fotó: behir.hu / Such Tamás

Forrás: behir.hu

A teljes cikk megtekinthető a BEHIR.HU oldalán: Ezúttal Sipos gazda volt a vendége a Lencsési kertbarátoknak