- 11 -
-
Márton napi ételek és csodák a vasárnapi receptekkel
November hónapunk is sok ünnepet, hagyományt ajándékoz számunkra. Közeledik Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Régen ebben az időszakban, nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani.
Nagy örömmel szeretném megosztani Veletek, hogy a Kertem Kamrája receptes oldalon is a Márton-napi ízvilágot szeretnénk varázsolni Nektek!
Könnyen és gyorsan elkészíthető Márton napi ételek […] -
Sültes tál és a fonott kakaós kalács vendégváró ízei
Az idő órája szép lassan halad, és észrevétlenül az emlékezés, a hálaadás pillanatában megérkeztünk a november kapujába, a székely naptár szerinti enyészet havába. November hónap is sok-sok kincset rejt számunkra…
Zsuzsi erre a hétre egy vendégvárós menüt készített. Közelednek az ünnepek, ilyenkor már a háziasszonyok gondolatban kezdik összeállítani a menüt, hiszen tudjuk, hogy ez egy nem könnyű feladat. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani […] -
Birsalmától a tökös – mákos rétesig a vasárnapi menüben
Fődiné Karácsonyi Zsuzsanna: Erre a hétre egy gyorsan elkészíthető levest és főételt választottam. Mivel még mindig nagyon jó az idő szeretünk kint lenni a szabadban a gyerekekkel. Az előkészületek pedig közösen folytak, hiszen amíg én bekészítettem a főételt a sütőbe, addig a családfő megpucolta a birsalmát a gyerekekkel[…]
-
A gesztenye és az alma ízharmóniája a vasárnapi menüben
Fődiné Karácsonyi Zsuzsanna: E heti menüm fő célja az volt, hogy megmutassam a sertés minden „porcikája” felhasználható. A tanyasi emberek ritkán tértek be a városba henteshez (akkoriba – „székbeli húsért”), messze is volt meg sokszor nem telt rá. Azt ették, amit megtermeltek, így aztán disznóvágáskor nem volt olyan része a disznónak, amit föl ne használtak volna. Ilyen például a köröm is…
Csülkös körömpörkölt korondi cserépedénybe, valamint a gyermekek nagy kedvence: gesztenye krémleves és az ínycsiklandó almás pite receptje a vasárnapi menüben[…] -
Orja leves és barátfüle hazai ízvilága a vasárnapi menüben
A levelek a fákon is szép színpompában díszlenek, itt az ősz letagadhatatlanul. A főzés világában is színesebbnél színesebb receptekkel kedveskednek nekünk, az aranyfakanalat forgató kedves Hölgy ismerőseim. Ezen a héten Zsófia átadja, egy volt kedves tanítványomnak Fődiné Karácsonyi Zsuzsannának az aranyfakanalat.
Azért is fontos nekem Zsuzsi receptajánlatai, mert olyan recepteket fog készíteni, ami saját előállításból származó, ellenőrzött, kontrollált alapanyagokból készül[…] -
Az ősz ízei a vasárnapi menü almalevesében
Az idő homokórája szép lassan október hónapba fordult. A székelynaptár szerint a magvető hónapba. Az elmúlt négy héten keresztül Kucsora Zsófia lelkesen és nagy odaadással állította össze számunkra a finomabbnál finomabb recepteket és abból készült ételeket. Zsófiának is fontos a vegyszermaradék-mentes élelmiszer alapanyagok előállítása és megvásárlása…
A képzeletbeli aranyfakanalat, most Zsófi átadja, hogy ki fog vele főzni a következő négy hétben, az legyen meglepetés[…] -
Egy gyorsan elkészíthető vasárnapi ebéd, készítsd el Te is!
Kucsora Zsófia: Nincs időtök arra, hogy órákat eltöltsetek a vasárnapi ebéd elkészítésével?
Erre a hétre összegyűjtöttem Nektek pár olyan receptet, melyet villámgyorsan, egyszerűen elkészíthettek.
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe e heti ajánlatomat[…] -
A finom laskagomba ízvilága a vasárnapi menüben
Kucsora Zsófia: E hétre a kora ősz jegyében állítottam Nektek össze az ételeket. Melyek közül a leves, az saját termelésű laskagombámból készült. A laskagomba jótékony hatású a szervezetre. Könnyebben emészthető, mint a csiperke. Zsír- és szénhidráttartalma kevés, ezért a többi ehető gombához hasonlóan kalóriaszegény.[…]
-
Egészséges sajtok ízvilága a vasárnapi menüben
Szeptember hónappal beléptünk az ősz világába. Megkezdődött az iskolai tanítás és azt vettük észre, hogy ismét eltelt egy hónap. A Kertem Kamrájában levő főzések is javában zajlanak. A képzeletbeli aranyfakanalat Lívia a mai napon átadta Kucsora Zsófia masszőr és lelkes gazdász munkát végző kedves ismerősömnek.
Zsófia gyorsan elkészíthető, ízletes és egészséges ételekkel készült a számunkra[…] -
Pikáns csirkés penne a legényfogó leves után a vasárnapi menüben
A forró nyári napok, igazi nyári érzést varázsolnak számunkra. Ismét eltelt egy hónap, eltel augusztus és szép lassan átlépünk a székely naptár szerint a Földanya havába. A nyári friss és egészséges ízek világát Dr. Sáringer Lívia készítette el számunkra.
A képzeletbeli aranyfakanalat Lívia, most átadja, egy kedves Barátunknak! Hogy kinek legyen meglepetés…
Búcsúzóul – hogy a szeretett Férfinak is kedvezzen egy kicsit – csirkehúsos főételeket és egy nagyon könnyű és egészséges desszertet készített Nektek[…]
- 08 -