- 02 -
-
Csökkenteni kell az élelmiszerpazarlást
Az élelmiszerpazarlás világméretű probléma. A fejlett országokban egyenlőtlen az élelmiszerek eloszlása és ráadásul sok esetben a túltermelés is magával hozza az élelmiszerek pazarlását. A leggazdagabb országokban évente közel 110 kilónyi élelmiszert dobnak ki a családok.
Sajnos Magyarországon se sokkal jobb a helyzet, egy átlagos magyar családnál hetven kilónyi élelmiszer landol a kukában évente…
A Szeged TV – Téma című műsorában arról beszélgettünk, mit lehet tenni az élelmiszerpazarlás ellen[…] -
Az élelmiszerpazarlás csökkentésének kulcsa a szemléletváltás
Zöldségek, gyümölcsök, húsok, péksütemények: élelmiszerek, amelyek sok magyar családnál a kukában végzik. Hogy miért? Mert megbarnulnak, megpuhulnak, megszáradnak vagy épp lejár a szavatossági idejük. Élelmiszerpazarlás? A legtöbb esetben igen, arról van szó…
Egy számomra kiemelten fontos témáról beszélgettünk a Szegedi Tudományegyetem Website publicistájával, Pósa Tamarával. Kérlek Benneteket, ha tehetitek, olvassátok el, e szakmai interjút!
Tegyünk Együtt az élelmiszerpazarlás ellen[…] -
Az élelmiszerpazarlás mértéke napjainkban, és amit tehetünk
Napjaink egyik legégetőbb gazdasági, etikai és környezetvédelmi problémája az élelmiszerpazarlás. A jelenség ugyan a teljes élelmiszerláncot érinti, a kidobott élelmiszerhulladék jelentős részéért a háztartások felelősek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2019-es adatai szerint Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna kidobott élelmiszer kerül a szemétbe, melyből 400 tonnát a háztartásokból származó élelmiszerhulladék tesz ki…
Ezekről a témákról is beszélgettünk a PROMENAD24.HU újságírójával, Sallós Lucával. Kérlek Benneteket, ha tehetitek, olvassátok el, e szakmai interjút[…]
- 01 -