- 03 -
-
Csicsóka: a titkos zöldség, ami a burgonya alternatívája is lehet
Az utóbbi években a kertészek és az egészséges táplálkozás hívei közül is egyre többen fedezik fel a csicsókát. A mutatós, napsárga virágú növény gumója nem csupán ízletes és tápláló, de sok szempontból előnyösebb is a burgonyánál. Ebben a cikkben bemutatom a csicsóka előnyeit, termesztésének módját, és kitérek arra is, hogyan érdemes fogyasztani[…]
-
Minden, amit a homoktövisről tudni érdemes
Bogyó, bogyó, csodabogyó
Gyerek voltam még, amikor egy könyvben először találkoztam a homoktövis (Hippophae rhamnoides) nevével. Máig emlékszem, milyen csodálkozva ízlelgettem a szót. Sajnos még ma is kevesen ismerik, pedig ez a nálunk is megtermő, igénytelen növény valóságos csodaszer, annyira sok kedvező egészségügyi hatása van. Túlzás nélkül állíthatom, hogy mindenkinek rendszeresen fogyasztania kellene[…]
-
Cékla télire, a gyönyörű színű vitaminbomba
Gyerekkoromban nem kedveltem nagyon, igaz, nem is igen találkoztam vele másképp, csak savanyúság formájában. Később aztán kiderült, hogy sok egyéb formában el lehet készíteni, ráadásul legegészségesebb zöldségeink egyike. Ismerkedjünk meg alaposabban, a csodálatos céklával!
A cékla könnyen termeszthető, gyorsan fejlődő kétnyári zöldség. Fogyasztása jót tesz a szívnek, lúgosít, méregteleníti a bélcsatornát, szabályozza az anyagcserét. Kiváló antioxidáns, egyes kutatások szerint védelmet nyújt a máj-, a vastagbél- és a bőrrák ellen[…]
- 10 -