- 05 -
-
Erdő-mező a tányéron
Ha úgy tekintünk a körülöttünk lévő természetre, mint egy felfedezésre váró, nyitott kamrára, szokatlanul izgalmas és egyben egészséges alapanyagok kerülhetnek az asztalunkra. Ehhez szeretnék most inspirációt adni néhány nyár elején is gyűjthető, ehető vadnövény bemutatásával. Egy-egy könnyen elkészíthető ételt is javaslok mindegyikhez[…]
-
Az áldást hozó lencse
Az újévet áldást hozó lencsével szokás kezdeni, így teszek én is. Évköszöntő írásom erről az apró termésről szól, amely az újévi ünnepkörben a termékenységet és a gazdagságot jelképezi. Nálunk főleg levesnek vagy főzeléknek szokás elkészíteni, de ahogy számos ország gasztronómiai gyakorlata mutatja, a lencse ennél jóval több lehetőséget rejt. Nagyon szeretem a lencsét. Szeretett Édesanyám, mindig készített finom lencsefőzeléket. Mindig mondta; „Lencse, borsó, kása, Istennek áldása” […]
- 01 -